Októbertől újra vár a KékSzobaHall

Októbertől újra várja látogatóit vasárnaponként este 7-től a Budapest Jazz Clubban a KékSzobaHall színházzal, zenével, irodalommal és rendhagyó beszélgetésekkel. Októberben többek közt Sándor Pál, Für Anikó, Jordán Tamás és Parti Nagy Lajos is vendég lesz.


A Kékprodukció 2013 februárjában indította útjára a KékSzobaHall elnevezésű programsorozatot a Budapest Jazz Clubban (XIII. Hollán Ernő u. 7.) azzal a céllal, hogy legyen egy hely, ahol találkozhatnak mindazok, akik szívesen néznek színházat, hallgatnak zenét, szívesen cserélnek gondolatokat, kíváncsiak a világra és egymásra és szeretnek játszani.

 

A vasárnaponként megrendezésre kerülő színházi, zenei, irodalmi esteken a Kék Művészügynökség által képviselt alkotók és barátaik lépnek színpadra. A szervezők hétről hétre igyekeznek olyan alkalmakat teremteni, hogy érdemes legyen összejönni és együtt tölteni a vasárnap estéket.

 

sandor pal

Sándor Pál (fotó: nol.hu)

 

Október 6-án folytatódik Veiszer Alinda Felcserélt életek című beszélgetéssorozata. Ezen az estén Sándor Pál, a Bohóc a falon, a Régi idők focija, a Ripacsok és még számos, sokak számára meghatározó élményt nyújtó film rendezője és Till Attila, vagyis Tilla, az ország egyik legismertebb médiaszemélyisége játszik el a gondolattal: milyen is lenne, ha szakmát, pályát, életet cseréltek volna.

Október 13-án kerül sorra az Örkény (Egypercesek) kalapban című formabontó irodalmi-színházi est. Az alkotók számítanak a nézők aktív közreműködésére is: az előadás meghatározott pontjain a közönség kalapból sorsolja ki nem csak az elhangzó egyperces címét, hanem az azt előadó színész, Bíró Kriszta, Für Anikó és Kálid Artúr nevét is. Sőt, arra buzdítják a nézőket, hogy válasszanak és hozzanak magukkal kedvenc egypercest a közös játékhoz!

József Attila Freud nyolcvanadik születésnapjára írott költeményét választotta önálló estjéhez címadónak és mottónak Jordán Tamás. Az Amit a szívedbe rejtesz - József Attila pszichoanalitikus naplója a Radnóti Színház egykori emblematikus előadása, amely a Szabadötletek jegyzékének szövegein keresztül enged bepillantást a költő gondolataiba, érzéseibe, vívódásaiba. Az előadás október 20-án látható, kizárólag 18 éven felüli nézőknek ajánlják.

Irodalom és zene találkozik október 27-én Parti Nagy Lajos Mi történt, avagy sem című felolvasóestjén, hiszen a most megjelenő új novelláskötetből elhangzó szövegek, azok nyelvi leleményei, játékossága, hangulata inspirálja az ütőhangszereken közreműködő Dés András improvizációit.

November 3-án a KékSzobaHallban tartja Keresztül Európán című új lemezének előbemutatóját Tompos Kátya és Hrutka Róbert állandó zenésztársaik közreműködésével. Az album zenei utazás Angliától Oroszországig, a két kultúra, Kelet és Nyugat találkozása, dalok angol, francia, bolgár, magyar és orosz nyelven. Az est után a művészek dedikálják a helyszínen megvásárolható lemezt.

Színház.hu

 

süti beállítások módosítása