Molnár Piroska: 'Nem kell visszaverni a támadásokat'

Molnár Piroska adott interjút az Index.hu-nak. A színművésznő többek között arról beszélt, miért jött el a Nemzetiből, hogyan lett Alföldi Róbert "titkos tanácsadója", és mi vár rá az új évadban a Tháliában. Lapszemle.

 

Az Index.hu cikkéből:


"Aki arra kíváncsi, hogy miért jöttem el, elégedjen meg azzal, hogy eljöttem, és gondoljon, amit akar arról, hogy miért jöttem el. Már ha nem elég az a tény, hogy maradhattam volna, de eljöttem. Ha ez önmagában nem jelent semmit, nem tudom bővebben elmondani" - fogalmazott Molnár Piroska a kérdésre, miért hagyta ott a Nemzeti Színházat.

"Nézze meg a műsortervet! Erre a fajta színházra, ami kirajzolódik a műsortervből vagy magából az igazgatói pályázatból, sem mint néző, sem mint színész nem vagyok nyitott" - tette hozzá.


molnar piroskaFotó: Hernádi Levente, index.hu


A riporter idézett a nemrég megjelent Alföldi színháza - Öt nemzeti év című könyvből is, ahol Alföldi Róbert megemlíti, Molnár Piroska afféle titkos tanácsadója volt, akinek minden fontos döntés előtt kikérte a véleményét.

"Egy kicsit éreztem ezt. Nem ültünk be az irodájába, nem volt ennek semmilyen hivatalos formája, csak behúzódtunk egy folyosósarokba, vagy kimentünk az erkélyre, amikor éreztem a tekintetén, hogy akar valamit mondani, hogy szeretne felvetni egy problémát. És miután a köztünk lévő korkülönbség miatt bőven lehetne a fiam, egy kicsit anyáskodhattam fölötte. Volt egy ilyen hallgatólagos, 'megkérdezem anyukámat' jellege a dolognak" - mesélte Molnár Piroska.

A Nemzeti Színházat ért támadásokkal kapcsolatban a színművésznő elmondta, keveset törődött velük. "Mit tehettünk volna? Vegyünk mellvértet, és álljuk a támadásokat, vagy menjünk be próbálni? Én mindig az utóbbit választottam, tíztől kettőig próba van, utána este hattól készülődés az előadásra, a kettő között lehet beszélgetni a dologról, de nem kell kimenni és visszaverni a támadásokat" - fogalmazott Molnár Piroska.

A színésznő arról is beszámolt, milyen szerepek várják majd a Thália Színházban az új ébvadban. Először egy Marc Camoletti-vígjátékban szerepel Réthly Attila rendezésében, majd az új Bereményi-darabban, a Kincsem, avagy a csodakancában játszik a tervek szerint, a harmadik premierje pedig az évad végén Molnár Ferenc Liliomja, amiben most már a korának megfelelő Hollunder néni szerepe vár rá.


A teljes interjú itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása