"Ez egy nagy találkozás" - Hernádi Judit újra Kern Andrással dolgozik

27 év után újra együtt dolgozik Hernádi Judit és Kern András. Az Orlai Produkció legújabb darabja, a Hitted volna? október 3-án kerül bemutatásra a Belvárosi Színházban Verebes István rendezésében. Hernádi Judit mesélt az előkészületekről.

IMG 9302 k


A legutóbbi hat bemutatójából – a Hitted volna? című előadással együtt – három a Belvárosi Színházban van és lesz műsoron. Mintha itt megtalált volna valamit...

Hernádi Judit: Egyrészt igen, én megtaláltam valamit... De ami talán még fontosabb, hogy a valami – vagy valaki, mert hát Orlai Tiborról van szó – megtalált engem. Tiborral nagyon jól tudunk kommunikálni, és szerintem pontosan tudja, mikor és miben számíthat rám. Szeretünk együtt dolgozni. Én nem tartozom társulathoz, de az ember időről időre megtalálja a saját közegét, csapatát vagy társulatát, ha úgy tetszik. Ezek szabadon, nem szerződéssel összefűzött társulatok, valami egészen más ragasztja össze az embereket: a közös ügy. Szerintem ez jó, mert ha nincs szerződés, egészségesebben tud változni a dolog.

IMG 9383 k
A Hitted volna? című darab is a szerencsével lépett be az életébe?

Hernádi Judit: Premier előtt nehéz arról beszélni, hogy szerencsésnek mondhatom-e a helyzetem, mert ki tudja, hogy október 4-én nem kérdezik-e azt, hogy vajon normális vagyo-e, erre mondom, hogy szerencsém volt? A darabnak még meg kell születnie, tényleg jónak kell lennie, és benne is van a lehetőség, hogy jó legyen, ez egészen biztos. Nem sima ügy, de az mindig izgalmas.

Mi fogta meg a darabban, amikor először elolvasta?


Hernádi Judit: Egyfelől ez egy nagyon édes darab, másfelől sok igazságot hordoz. Szívet melengető játék, és nekünk való a Kern Andrissal. A történet valószerű helyzetbe vezeti a nézőt: nagy élettapasztalat birtokában, amikor az ember már alig tud arra gondolni, hogy van valami, ami nem szürke, egy férfi, meg egy nő egész egyszerűen azt mondja: fogjuk meg egymás kezét. Nekünk szórakoztató és felemelő ezzel a történettel foglalkozni, ezt végiggondolni, és remélem, a darabot végignézni is öröm lesz. 


IMG 9401 k
Utoljára 27 éve játszottak egy színpadon Kern Andrással. Milyen újra találkozni?

Hernádi Judit: Olyan, mintha nem is múlt volna el 27 év. A baráti viszonyaimban nem pazarlok időt arra, hogy felesleges telefonokba és levelezgetésekbe bonyolódjak. Ha valakit éppen elsodort mellőlem az élet, ugyanakkor erősen kötődom hozzá, ugyanott tudjuk folytatni, ahol abbahagytuk. Most is ez történik.

Nagyon örültem, hogy Verebes István fog rendezni minket, mert igazán neki való az anyag. Az Andris és az ő kapcsolata mélyebb, hiszen gyerekkoruk óta tart, én pedig felnőttként kerültem velük jó viszonyba – a Pistának köszönhetem a Sohase mondd című dalt, pedig akkor még nem is tudta, hogy kinek írja –, de huszonhét év után ez megint nagy találkozás. Remélem, ez az előadásból is ki fog derülni.

 

Forrás, fotók: Orlai Produkció

 

süti beállítások módosítása