KERO®: "Nem ért váratlanul a döntés"

A Budapesti Operettszínház igazgatója az MTI-nek elmondta, nem érte egészen váratlanul a Fővárosi Közgyűlés döntése, amely eredménytelenné nyilvánította az intézmény vezetésére kiírt pályázatot. Jelezte: újra pályázni fog.


"Az Operettszínház átadás-átvétel előtt áll, az ügyben a fővárosnak és az Emberi Erőforrások Minisztériumának megállapodást kell kötnie. Elképzelhető, hogy ebben a helyzetben nem egyszerű dönteni" - fogalmazott Kerényi Miklós Gábor, aki - mások mellett - pályázott a következő ötéves ciklusra. Hangsúlyozta: újra indulni fog a posztért.

 

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön zárt ülésen nyilvánította eredménytelennek a Budapesti Operettszínház vezetésére kiírt pályázatot. Hasonló határozat született a Vígszínház esetében is.

 

kero


Kerényi Miklós Gábor az MTI-nek azt mondta, erős, lelkiismeretes pályázatot nyújtott be; a kilenctagú szakmai bizottságtól öt igen szavazatott kapott. "Ezért csupán azt a megfogalmazást nem értem, hogy a poszt betöltéséről a szakmai bizottságok véleményét is mérlegelve hozta meg döntését a Fővárosi Közgyűlés" - hangoztatta.


Csomós Miklós főpolgármester-helyettes a döntés után saját álláspontját ismertetve elmondta: Kerényi Miklós Gábor ugyan a szakmai bizottság támogatását megkapta, de ebben a helyzetben - mivel szó van arról, hogy az intézményt átadják az államnak - úgy gondolják, a jövőben nagyobb beleszólást kell biztosítani az államnak a főigazgató kiválasztásába.


A Budapesti Operettszínház vezetésére Kerényi Miklós Gábor jelenlegi főigazgató mellett Nagy Viktor rendező, Bozsó József színész, kulturális menedzser és Tokody Ilona operaénekes is pályázott.


A főigazgató kiemelte: a Budapesti Operettszínház eredményei itthon és a nemzetközi színházi szcénában egyaránt kiemelkedően jók, a művészi színvonal magas. A társulat budapesti, vidéki és külföldi fellépéseivel együtt rekord mennyiségű, összesen 570 előadást tartott az előző évadban.


Kerényi Miklós Gábor 2001 óta vezeti a Budapesti Operettszínházat.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása