Öngyilkos érzelmek - Nyerjen jegyet a Feledi Project új előadására a Szkénébe - LEZÁRULT!!!

A Szkéné Színház  és a Feledi Project Öngyilkos érzelmek címmel október 18-án és 19-én mutatja be közös produkcióját a Szkénében. A táncelőadást Christopher Isherwood A Single Man című regény és az Oscarra jelölt azonos című film nyomán viszi színre Feledi János rendező-koreográfus. Nyerjen páros belépőt a bemutatóra! - LEZÁRULT!!!

 

A Single Man (Egy egyedülálló férfi) – a filmről:


Az Egyesült Államok a múlt század hatvanas éveinek elején. A kubai rakétaválság árnyékában, Los Angelesben, egy személyes dráma zajlik. George Falconer, az ötvenkét éves angol, homoszexuális professzor nyolc hónappal ezelőtt elveszítette a partnerét. Tizenhat esztendőn át élt Jimmel, a halála után nem találja a helyét. Állandóan kísérti a múlt, a Jimmel töltött pillanatok, emlékek idéződnek fel benne. 1962. november 30-án George végül úgy dönt, hogy véget vet az életének. A nap azonban bővelkedik váratlan eseményekben és találkozásokban, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy George eldöntse, tartogat-e még valamit számára az élet?

A film hangsúlyosan ábrázolja a '60-as évek jellegzetes amerikai építészetét és a divatot, a díszletet és a dizájn munkákat. Tom Ford filmjét a 2010-es Oscaron jelölték a legjobb férfi főszereplő (Colin Firth), a legjobb női mellékszereplő (Julianne Moore) és a legjobb eredeti filmbetétdal címére!

 

Feledi János, az előadás rendező-koreográfusának szavaival:


„Nagy hatással volt rám a film képi világa, zenei dallama, a szereplők és azok érzelmi világának ábrázolása. Éreztem, hogy kezdenem kell valamit ezzel a témával.
Előadásomban szeretném a tánc eszközeivel a magányával megbirkózó embert ábrázolni, aki mély fájdalomba süllyed szerelme halála után. Magány, emberség, szerelem, elfogadás. A darabnak nem lényeges eleme a főszereplő homoszexualitása, mint a filmben, sőt, nagyon is inkább az emberi oldala az, ami megfogott és alkotásra késztetett." 

 

feledi

 

Játékunk lezárult!
 
A nyertes: Widder László
 
Gratulálunk és mindenkinek köszönjük a játékot!

 

 

Kérdésünk:

 

A Feledi Projectnek nem az Öngyilkos érzelmek az első olyan munkája, amelyben filmet dolgoz fel: 2010-ben Egerben mutatták be az Idők folyamán című előadást, amely szintén film nyomán készült. Melyik volt ez?

a./ Órák
b./ Diploma után
c./ Hölgyek levendulában

 

A választ a jatek@szinhaz.hu címre várjuk október 15-ig. A helyes választ beküldők között páros belépőt sorsolunk ki a 18-i és a 19-i előadásokra. A nyerteseket e-mailben értesítjük.

 

süti beállítások módosítása