Diskurzusművész (T)estek - Új sorozatot indít Gergye Krisztián

Gergye Krisztián Társulata Diskurzusművész (T)estek címmel mutatja be legújabb produkcióját a Bethlen Téri Színházban, október 5-én 19.30-kor.

Gergye Krisztián alultáplált, szórakoztatóipari tevékenység-est sorozata, minden műfajtól függetlenül, minden alkalommal más és más vendégművésszel jelentkezik. A Diskurzusművész (T)estek első része a HARAKYRIE ELEISON, melynek szereplői: Gergye Krisztián és vendége, Szalontay Tünde. 

Ajánló az estek elé:


Minden hónapban egyszer, amikor egy független színház rendszerint felborul, mármint térileg, és konkrétan a Bethlen téri, mármint mint színház, amint felborul … mindez mára olyan mindennapos … mondhatni közhely … de itt legalább tudhatóan csak egyszer egy hónapban, jelesen októbertől … rendszeresítve.

Amikor egy kortárs betér, és hoz magával egy mindig mást, ahogy ez rendszerint előfordul, ha van egy kis felfordulás, hogy lehessen… mármint valami … kortárs.

 

IMG 8646

 

Ajánló a Harakyrie eleison elé:

Mert akinek nem inge, nem veszi magára, és ha én nem veszem magamra, persze akkor is rám adják, de akkor szépen elbújhatok a nem szól szám nem fáj fejem takarásába, halkan kussolhatok, és éhes disznóként makkommal álmodhatok, és folytathatnám köldöknéző maszturbációimat, művészileg szépelegve, férfi és nő párkapcsolatanalíziseit újraértelmezve, átélten, éhpénzen, kopp.

Folyamatos a sodródás, amibe megpróbál beleállni a magyar, de önmeghatározó tevékenységét folyton az áramlatok próbálják modifikálni, mert folyton mihez képest kell függetlennek lenni, paradigmaváltani, és hiába akar az alter stabil cölöpöt verni a pesti Dunába függetlenségi nyilatkozatként, ha a jegén újabb és újabb kultúrkirályt koronáznak vagy lékelnek alá, akinek mindennapi ellenségét, add meg neki ma. A független cölöpök meg a Duna jegébe fagyva nézik, vagy kihajóznak idegen tengerekre, szégyent hozni a magyarra.

Folytatás új vendégekkel novemberben, decemberben...

süti beállítások módosítása