Bejössz - Bázisnyitó bulit tart a Koma

Bázisnyitó bulit tart október 4-én és 5-én a Koma. Perfomansszal, koncerttel, slam poetry versennyel, kiállítással, zenével várják az érdeklődőket.

Megújult befogadó térrel vár a Koma

 

Megújult befogadó térrel, új célokkal és társulattal kezdi a 2013/14-es évadát a KOMA. A 2007-ben alakult független csapat népszínházi gyökereit továbbgondolva, közösségszervező feladatát és kerületi küldetését szem előtt tartva alakította át Bázisát.


Ennek eredményeképpen jött létre az a kulturális központ, amely mostantól színházi működése mellett közösségi fórumot és sokrétű programot is kínál. A repertoáron lévő előadások mellett helyet kapnak majd a helyi közösség aktív közreműködésével létrejövő happeningek, performanszok, kiállítások, filmvetítések, többlépcsős projektek, de folytatódik az évek óta sikeresen működő színházi nevelési program is.

Bejössz címmel október 4-én és 5-én kétnapos, ingyenes bázisnyitó bulin mutatkozik be a megújult csapat megújult Bázisán.

 

 plakat bejossz resize

 

A Komáról

A KOMA független műhelyt 2007-ben népszínházi szándékkal alapította 7 frissen diplomázott színész Zrinyi Gál Vince vezetésével. Az alkotóközösség 2011 óta külvárosi színházként működik a XV. kerület meghatározó szereplőjeként, lehetővé téve ezáltal egy hangsúlyosabb jelenlétet a kortárs művészet porondján és egy jóval összetettebb szerepvállalást Újpalota-Rákospalota-Pestújhely életében. A KOMA közösségi színház, amely a közreműködők bevonásával a helyi közösség problémáira összpontosít, kritikusi pozícióból vizsgálja a társadalmi problémákat, segít együttgondolkodni, ezáltal arra törekszik, hogy enyhítse a társadalmi frusztrációt és konfliktusokat. Hosszú távú folyamatos programjaival a kerületi szociális, kulturális és közösségi intézmények munkáját közvetlenül segíti, amely valós megoldásokat eredményezhet.

A KOMA új alkotói

 

A műhely vezetője az alapító, Zrinyi Gál Vince színész-rendező. Mellette négy állandó színész lesz a 2013-2014-es évadban: Érsek-Obádovics Mercédesz, Tolnai Hella, Domokos Zsolt és Jaskó Bálint. Őket egy külsős drámapedagógus és egy szociális munkás segíti majd a programokban. De a csapat dolgozik korábbi tagjaival is, és céljuk, hogy frissen végzett, fiatal színészeket is bevonjanak a folyamatos alkotó- és közösségi munkába. 

A megújult Bázisról

 

A XV. kerületi Ady Endre utcában, az egykori Petőfi Sándor Közgazdasági Szakközépiskola egyik felében a nemrég befejeződött felújítás eredményeképpen a mobil színházi tér mellett sokoldalú közösségi tér született a kerület segítségével. Az előcsarnok mostantól nemcsak vendégfogadásra alkalmas, de kiállító térként is kiválóan funkcionálhat. Az ugyanitt található KáBénak elnevezett büfében pedig majd meg lehet pihenni, frissítőt, kávét, szendvicset lehet fogyasztani, esténként pedig el lehet beszélgetni a színészekkel, alkotókkal. 


BEJÖSSZ – 2013-2014 BÁZISNYITÓ BULI

Perfomansz, koncert, slam poetry verseny, Tarkakoma, kiállítás, dj

Október 4. (péntek)

19:00 Kiállításmegnyitó Wágner Csapó József (Johnny) fotóival és Bázis-vizit performansz a KOMA színészeivel

20:00 Slam poetry verseny a Slam Poetry Miskolc közreműködésével

21:30 Tordas Rádió Party Vida Tónival


Október 5. (szombat)

10:00 TARKAKOMA – játék szóval, zenével, hanggal és tánccal. Mesés összjáték Varga Anikóval és a KOMA tagjaival

19:00 Bázis-vizit performansz a KOMA színészeivel

20:00 Kerekes Band koncert

22:00 dj: Zságer-Varga Ákos

süti beállítások módosítása