Világsikerek, bérletakció és aktuális darabok az Operettszínházban

Az őszi bérletakcióban öt héten át 13 bérlet közül választhatnak a nézők, s ha vásárolnak, hévízi üdülést nyerhetnek a négycsillagos Hotel Európa fit szállodába. A Budapesti Operettszínház a 2013/2014-es évadban Budán, az Átriumban is tart előadásokat; miközben továbbra is fellépnek a Thália Színházban és természetesen a Raktárszínházban.

Világsikerek útján címmel indult szeptember 13-án a Budapesti Operettszínház 2013/2014-es évada. Hogy miért? Kerényi Miklós Gábor direktor szerint egy teátrum életében mindig nagyon fontos, hogy rátaláljon az éppen aktuális darabokra.... "Mi most úgy éreztük, a szezonban a Közönség olyan világsikereket szeretne látni színpadunkon, amelyek alapján készült műveket egyrészt ismeri, másrészt kíváncsi arra, hogy a tavalyi évtől a nemzeti intézmények számát büszkén gyarapító Budapesti Operettszínház milyen meglepetésekkel képes ezeket a darabokat fűszerezni. VILÁGSIKEREK ÚTJÁN - hangzik a szlogen, és ha csak a címeket nézzük, már akkor szinte magyarázni se kell, hogy miért..."

 

berlet 530x220px 1s
 

A bemutatóterv a világ egyik leglátványosabb operettjével, A Cirkuszhercegnővel büszkélkedhet, amelyben a cirkuszi mutatványoktól a bravúros táncszámokon keresztül igazi, nagy formátumú előadás bontakozik ki, míg a másik operett-bemutató, A mosoly országa a Kolozsvári Magyar Operával koprodukcióban talán a műfajnak az operához egyik legközelebb álló darabját hozza a színpadra. Nem kevésbé tűnik izgalmasnak a nagy musical-bemutató sem, hiszen az Elfújta a szél a világ első, számos Oscar-díjjal elismert színes filmje volt. Minden idők egyik legolvasottabb könyvéből, Margaret Mitchell regényéből musicalt pedig Gerard Presgurvic készített. Ezt a három művet - a zenés színház vitathatatlanul legjelentősebb darabjai közé tartozókat - Zerkovitz Béla Csókos asszony, Lajtai Lajos A régi nyár és Bársony Bálint-Lőrinczy Attila Amerikai komédia című zenés játékának ősbemutatója veszik körül.

 

berlet 530x220px 2s
 

"A régi nyár és a Csókos asszony a múltnak és a jelennek egyaránt átütő sikerű darabjai, Bársony Bálint megzenésítésében pedig reményeink szerint ugyanilyen fogadtatás vár a rendkívül szellemes és szórakoztató Amerikai komédiára is. Tény, hogy a 2013/2014-es évadban a korábbi éveknél is színesebb repertoárra, több játszóhelyen magasabb előadásszámra törekszünk, ezért avatunk új játszóhelyet is: a Budapesti Operettszínház Budán, az Átriumban is tart előadásokat; miközben továbbra is fellépünk a Thália Színházban és természetesen a Raktárszínházban" - mondja KERO®, aki szerint A VILÁGSIKEREK ÚTJÁN jó lehetőség, de egyben nagy felelősség is: "Bízunk benne, hogy kedves Közönségünk nagy szeretettel és örömmel kísér minket ezen az úton, hiszen mindezt csakis az Önök kedvéért tesszük. Tartsanak velünk!"

Az új évadban elsőként bérletet váltóknak külön akcióval kedveskedik az Operettszínház - öt héten át a vásárlók között minden héten egy alkalommal 2 fő részére, 3 napra szóló wellness-üdülést sorsolnak ki Hévíz egyik legexkluzívabb szállodájába, a négycsillagos Hotel Európa fitbe.

Az akcióról ITT tájékozódhat bővebben.

 

berlet 530x220px 3s
 
Természetesen az eddigi sikerelőadások továbbra is megtekinthetők, a legtöbb bérletben is. Már most biztos, hogy az új évad egyik "húzóprodukciója" a Ghost, Dave Stewart - Glen Ballard - Bruce Joel Rubin musicalje, mely az 1990-ben bemutatott, nagy sikerű, többszörös Oscar-díjas film alapján készült, s a budapesti premiert követő mintegy húsz előadásra elfogytak a jegyek. De továbbra is látható lesz a Ghosttal együtt 21 repertoár-előadás: A Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, a Miss Saigon, a Mágnás Miska, a Veled, Uram!, a Viktória, a Menyasszonytánc, az Elisabeth, az Ördögölő Józsiás, a Rómeó és Júlia, az Oszi Boszi, a repülő nagyanyó, a Rebecca, a Musicalmesék, a Szép nyári nap, az Abigél, a Lili bárónő, a Tavaszébredés, az Erdei kalamajka, A kaukázusi krétakör és a Jövőre, Veled, Itt!
 
Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása