Átadták a nyíregyházi színház felújított Művész Stúdióját

Átadták a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház mintegy 35 millió forintból felújított Művész Stúdióját csütörtökön.

A főként gyermekdarabokat játszó stúdióban kibővítették a színpadot és a nézőteret, felújították az elöregedett vezetékrendszert, új vizesblokkokat és mellékhelyiségeket alakítottak ki, valamint teljesen akadálymentesítették az épületet – mondta Tasnádi Csaba színházigazgató az átadáson.     

 

nyiregy

 

A színház közelében, a Bethlen Gábor utcai színészház földszintjén lévő játszóhelyen elsősorban az óvodásoknak ad elő a színtársulat. Az idén három bérletes előadás is szerepel a repertoáron. A stúdió próbaüzemét a múlt héten tartották meg az Óz, a nagy varázsló című bábelőadással.     

 

Tasnádi Csaba szólt arról is, hogy a beruházást korábbra tervezte a színház, a színészház felújításából azonban tavaly kimaradt ez a fejlesztés. Fontos, hogy a színészek megfelelő lakhatásán túl a nézők kényelmét is biztosítsuk – tette hozzá a direktor.     

 

A felújításhoz szükséges mintegy 35 millió forintot a fenntartó önkormányzat és a színház közösen, saját erőből finanszírozta – mondta az eseményen Kósa Tímea alpolgármester, aki Tasnádi Csabával együtt adta át a közönségnek a felújított stúdiót.

süti beállítások módosítása