Autósmese: ősbemutatóra készül a Kabóca

Vasárnap délelőtt lesz a veszprémi Kabóca Bábszínházban az Autósmese, avagy Toda, Berci és a Csodamerci című produkció ősbemutatója; a darab jellegzetes mai problémát dolgoz fel a mese eszközeivel.


Székely Andrea az MTI-nek elmondta: a darab írója, Szabó Attila a Weöres Sándor-pályázaton nyert támogatást a meséhez, a színpadra állítást pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta. A mese jellegzetesen mai témát dolgoz fel: a felnőttek rohanó világában nincs idő és hely a valódi érzelmeknek és értékeknek.

 

autosmese kaboca


A történet főhőse egy hétköznapi édesapa, aki borzasztóan elfoglalt, még a családjára sem marad ideje; a Csodamerci egy csodálatos világba repíti, ahol a telefonja is csak akkor működik, ha nagyon szükség van rá és csak addig, ameddig Toda mester jónak látja. A felfedezett új világban az édesapa sok játékos szituáción át rátalál az élet igazán fontos értékeire, megleli az utat a családjához és felgyorsult, túlhajszolt életét is sikerül lelassítani. 

 

A darabot Schneider Jankó rendezte, a zenét Csernák Zoltán Samu írta, Fige Tamás és Jakab Ádám adja elő. A bábokat tervezték és készítették: Sipos Kati, Sisak Péter. Az ősbemutatót vasárnap 11 órakor tartják a volt helyőrségi klub épületében.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása