"Bátornak kell lenni" - Szabó Kimmel Tamás válaszolt

Szabó Kimmel Tamással készített interjút a HVG. A színész többek közt arról mesélt, milyen volt eljátszani Hamletet és elmondta, hisz-e abban, hogy az igényesebb szórakozásnak is lehet létjogosultsága. Lapszemle.

 

A HVG cikkéből:

 

"Itthon már lassan mindenki színész. Ömlenek a napi realitykből az amatőrök, akiket aztán színészként tartanak számon a bulvárújságokban. Szörnyű nagy kár ez a szakmánknak! Már várom, hogy egy orvosos valóságshow is induljon, aminek a végén az ott kiképzett 'doktorokat' ráeresztik a népre" - mondta Szabó Kimmel Tamás. A színész szerint hosszú távon sokkal kifizetődőbb, ha az ember csak a munkájára koncentrál, és nem mutogatja magát mindenféle tartalom nélkül.

A kérdésre, milyen volt Alföldi rendezésében eljátszani a Hamletet, Szabó Kimmel Tamás úgy fogalmazott, a szerep valóban formált rajta, sokat tanult belőle, mégis maradt benne hiányérzet. "Kár, hogy nem játszhattuk tovább. Alföldinek is ez volt véleményem szerint az egyik legjobb rendezése a Nemzetiben. Jól tudtunk együtt dolgozni, sokat bátorított, mert frusztrált voltam attól, hogy mekkora falat, és valóban az is volt. Szerintem jól sikerült. Biztos lehetett volna jobb is, de nekem meghatározó élmény marad" - hangsúlyozta a színész.


szabo kimmelFotó: HBO


"Nagy váltás volt az életemben, amikor bekerültem a Nemzetibe 24 évesen, sokáig volt egy olyan érzésem, hogy jobb nem is jöhet. Ez persze hülyeség, de tényleg nagyon jó emberekkel dolgozhattam öt éven át. Nem volt könnyű, amikor vége lett. Most a kőszínházi létet egy időre inkább szkippeltem. Színház azért lesz az életemben, hiszen az Orlai-produkcióval fogunk együtt dolgozni a közeljövőben. Ez számomra most a lehető legtökéletesebb, mert az egy kiváló műhely, színvonalas előadásokkal" - mesélte Szabó Kimmel Tamás.

Arra a kérdésre, hogy hisz-e abban, hogy az igényesebb szórakozásnak is lehet létjogosultsága, a színész így felelt: "Őszintén? Szerintem győzni fog a szar. De sosem lehet feladni a reményt. Én is csináltam már olyat, amire visszatekintve azt mondom, hogy katasztrófa. Viszont törekszem a jobbra. A mentalitásunkon kellene inkább változtatni, túllépni az utálkozáson, az irigykedésen és a pitiáner játszmákon. Ha mindenki arra koncentrálna, hogy a saját dolgában tökéletes legyen, sokkal előrébb lennénk. Nem félni kell az európai színháztól, hanem ügyesen és okosan összehozni a mi egyedi színházi kultúránkkal. Bátornak kell lenni és mindig megújulni."

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása