Rumcájsz a komáromi színházban tesz igazságot

Václáv Čtvrtek és Kárpáti Péter Rumcájsz, a rabló című zenés mesejátékát mutatja be október 9-én a Komáromi Jókai Színház.

 

A komáromi színház ajánlója:

 

Rumcájsz valaha cipészmester volt, és soha nem lett volna belőle rabló, ha a város pökhendi urai nem akarják arra kényszeríteni, hogy tisztelje őket. Kiűzték a városból. Rumcájsz pedig kiment az erdőbe, és keresett magának egy barlangot. Itt élt Mankával, Csibészkével és az állatokkal, tündérekkel, manókkal - békességben, egyetértésben. Azonban egy nap, amikor hazatértek, valaki feküdt a barlangban, és francia kölnibűz terjengett... 

 

Tar Renáta és Bernáth Tamás

Fotó: Kiss Gibbó Gábor


Robin Hood szelíd lelkű, nagyszakállas cseh kollégája mindannyiunk szabadságvágyát fogalmazza meg. Gyerekek és felnőttek közös emlékét idézi, amikor a kert végében lombsátrat építettünk, vagy pedig lepedők és székek segítségével az asztal alatt rendeztük be a magunk varázslatos rablótanyáját.


A címszerepben Bernáth Tamás látható, Mankát Tar Renáta játssza. A grófi házaspárt Szabó Szvrcsek Anita (m.v.) és Olasz István kelti életre. Friciként Szabó Viktor, Hínárkócként Majorfalvi Bálint, Banyaként Holocsy Krisztina lép színpadra. Hogy Csibészkét ki alakítja? Az legyen meglepetés…

 

Díszlet- és jelmeztervező Berzsenyi Krisztina (m.v.), zeneszerző Pallagi Ákos (m.v.), az előadást Naszlady Éva (m.v.) rendezte. Bemutató: 2013. október 9-én, reggel 9 órakor.

Forrás: Komáromi Jókai Színház

 

süti beállítások módosítása