'Három menyasszony az ideális' - Boeing, Boeing a Tháliában

Minden normális, modern férfinak három menyasszony az ideális - tudhatja meg a közönség a Boeing, Boeing - Leszállás Párizsban című vígjátékból, amelyet október 5-én mutatott be a Thália Színház.

 

Réthly Attila, az előadás rendezője az MTI-nek elmondta: Marc Camoletti 1962-es művét számos nyelvre lefordították és világszerte sikerrel játsszák, a darabból 1965-ben Tony Curtis és Jerry Lewis főszereplésével film is készült. Az alkotást Leszállás Párizsban címmel már játszották Magyarországon, a Thália Színház azonban Hamvai Kornél új fordításában tűzi műsorra. A mű eredeti címét használják, és csak alcímként jelenik meg a korábbi, Mészöly Dezső által fordított cím, a Leszállás Párizsban - tette hozzá.

 

boeing


A rendező felidézte: olyan darabot kerestek, amely már kipróbált, de Magyarországon nem elcsépelt annyira, hogy ne mernének hozzányúlni, különösképp új fordításban. Hozzátette: az is a darab mellett szólt, hogy a társulatban könnyedén kiosztható volt a három női szerep.

 

 

Mint mondta, először rendez a Thália Színházban, és nem dolgozott eddig az előadásban játszó színészekkel sem, de mindegyiket régóta ismeri. "Molnár Piroskával Kaposváron egy társulatban voltunk, de érdekes, hogy a közös munka valahogy mindig elmaradt és ahhoz Budapesten kell dolgoznunk, hogy összetalálkozzunk" - mondta Réthly Attila, hozzátéve, hogy a többiekkel - Pindroch Csabával, Vida Péterrel, Gubás Gabival - együtt jártak az egyetemre, Schell Juditot régóta nézi a legkülönbözőbb színpadokon, Tóth Esztert pedig Máté Gábor osztályának vizsgaelőadásaiból ismeri.

 

boeing 2

 

A darabot Cziegler Balázs díszletében játsszák, olyan zenei aláfestésekkel, amely érdekes atmoszférát teremt az előadásnak - jegyezte meg a rendező, aki maga válogatta a felcsendülő dalokat az 1970-es, 80-as évek közismert francia slágereiből. A jelmez Velich Rita munkája.


A Thália Színház saját produkciójaként műsorra tűzött darab története szerint Bernard, a sztárépítész (Pindroch Csaba) elegáns párizsi lakásában éli gondtalan életét. "Ha menyasszonya megérkezik, mámorosan szeretik egymást. Ha másik menyasszonya érkezik meg, vele is mámorosan szeretik egymást. Ha a harmadik, vele is. Mert minden normális, modern férfinak három menyasszony az ideális, csak légiutas-kísérők legyenek és menetrend szerint elkerüljék egymást" - olvasható a darab ismertetőjében.

 

További előadások:

október 16. 19:00
október 19. 14:30
november 3. 19:00
november 10. 19:00
november 24. 19:00
november 29. 19:00

 

Forrás: MTI

Fotók: thalia.hu

 

süti beállítások módosítása