Kováts Kriszta új zenekarával lép fel a Pepitában

A Kováts Kriszta Kvintett Budapest bámészko című koncertjét október 15-én hallgathatja meg a közönség a Pepita Ofélia Bárban.

A zenekar ajánlója:

 

Kováts Kriszta új zenekarával budapesti legendákról, helyekről és emberekről énekel, Füttyös Gyuritól Rejtő Jenőig, az Andrássy úttól a Thököly útig. Legendás budapesti emberek és helyszínek elevenednek meg a koncerten. Aki szereti Rejtő Jenőt, Füttyös Gyurit, Domján Editet, Molnár Ferencet, aki nem bánja, ha egy dalban kiderül, hogy a Táncdalfesztivál egybeesett a csehszlovákiai bevonulással, aki szereti jól érezni magát, miközben más szemszögből látja az ismert történeteket és helyszíneket, október 15-én újra meghallgathatja az egészet.

A zenekar klubkoncertje egy otthonos helyen, havonta, ahol "Pepita Ofélia a zongoránál áll és gitározik". (Rejtő)

 

kovats kriszta

 

Kováts Kriszta szavaival:

 

"Szeretem, hogyha van mit tenni. Az utóbbi időben főleg rendeztem, produkciókat hoztam létre. Mostanra kissé belefáradtam ebbe a küzdelembe, ezért úgy gondoltam, pihenésképpen most egy kicsit zenélnék. Merthogy nekem két énem van. Egy színházi és egy énekes. (…) Szeretem, hogyha van mit tenni. Az utóbbi időben főleg rendeztem, produkciókat hoztam létre. Mostanra kissé belefáradtam ebbe a küzdelembe, ezért úgy gondoltam, pihenésképpen most egy kicsit zenélnék. Merthogy nekem két énem van. Egy színházi és egy énekes. (…) Nyilván nem függetlenül Fábri Pétertől, a férjemtől, aki a dalszövegeimet írja, a rocksanzonok állnak hozzám a legközelebb. Ebben az új műsorban budapesti legendákat szeretnék feleleveníteni. Hisz itt élünk, és annyi minden köt minket ehhez a városhoz. A régi helyek is hozzánk tartoznak, meg a régi emberek, Seress Rezsőtől Molnár Ferencig, vagy egy Thököly úti szobor története vagy a szerelmi történetek, amelyeket mindnyájan – ilyen-olyan életkorban – átélünk. Tehát ezzel nagyon könnyű azonosulnia annak, aki hallgatja".

Folytatást a 168 óra oldalán talál.

 

Kováts Kriszta Kvintett:

 

Kováts Kriszta – ének, zongora, gitár, ütőhangszerek
Lázár Zsigmond – billentyű, hegedű, vokál
Schneider Zoltán – gitár, vokál
Csuhaj-Barna Tibor – nagybőgő, vokál
Perger Guszty – ütőhangszerek

Zene: Gallai Péter, Wolf Péter, Vedres Csaba, Leonard Cohen
Dalszöveg: Fábri Péter

 

A zenekar vendége Ráday Mihály lesz.

 

A koncert időpontja: október 15. kedd, 19 óra.

Helyszín: Pepita Ofélia Bár (1072 Bp. Klauzál tér 5.)

Jegyár: 1000 forint, helyfoglalás szükséges: pepitaofelia.klauzal@gmail.com

 

süti beállítások módosítása