A La Mancha lovagja ihlette fotókiállítás nyílik Tatabányán

A tatabányai Jászai Mari Színház október 12-én mutatja be a La Mancha lovagja című zenés színművet Cervantes klasszikus regénye alapján. A premierhez kapcsolódóan különleges fotókiállítás is nyílik Börtön és Lélek címmel.


Börtön és lélek
Dale Wasserman - Mitch Leigh - Joe DarionLa Mancha lovagja című darabjának alaphelyszíne egy korabeli börtön, ahová a musical főhősét, a négyszáz évvel ezelőtt élt Miguel de Cervantes írót az inkvizíció bezáratta. A rabok közötti hatalmi harc, küzdelem az elfogadásért, a mindennapi életbenmaradásért a darab egyik fő motívuma.

 

Cervantes története adta az ötletet a tatabányai színháznak, hogy ezúttal egy olyan képzőművészeti élményel lepje meg nézőit, amely „rímel” a La Mancha lovagja című darabra, így a mindennapi ember számára elzárt világot bemutató kiállít rendeznek.

Gaál Béla fotóriporter nyugdíjazásáig a kecskeméti börtön sajtóreferenseként dolgozott, az ő börtönfotóin keresztül az érdeklődők bepillanthatnak a rácsok mögé. A fényképek mellett olyan festményeket is láthatnak a látogatók, amelyeket a Szegedi Fegyház és Börtön elítéltjei készítettek. A Börtön és Lélek című kiállítás megnyitója 2013. október 12-én 18:30-kor lesz.

A kiállítást Crespo Rodrigo, a Jászai Mari Színház, Népszínház igazgatója nyitja meg.

A tárlat november végéig látható a Jászai Mari Színház, Népház kiállítóterében.

 

 

süti beállítások módosítása