Indul a Monodráma Fesztivál a Bárkában

Október 12–16. között a Bárka Színház és a Café Budapest közösen szervezésében rendezik meg a Nemzetközi Monodráma Fesztivált.


Október 12-én és 13-án különleges előadással érkezik a szlovén Glej Színház rendezője, színésze, írója és fordítója, Jure Novak, aki az Ezért vagyok boldog című önéletrajzi performanszát adja elő a depressziót (vagy a boldogságot?) állítva a középpontba. Az előadás érdekessége, hogy az előadás részeként egy vacsora kerül felszolgálásra, így csupán 12 néző tekintheti meg a darabot.

jure novak 1

Jure Novak


Október 14-én igazi meglepetésnek ígérkezik a Bárka Színház két színésznőjének, Spolarics Andrea és Varjú Olga egyszemélyes színháza, a két produkció ez alkalommal lesz először látható.

Október 15-én egy követő kerekasztal-beszélgetésen vehetnek részt az érdeklődők. A beszélgetés témája a monodráma műfaja. A beszélgető partnerek: Göttinger Pál rendező, dr. Király Nyina színháztörténész, Seress Zoltán színész és Szabó Bori író. Később a lengyel Praktika Színház Krzysztof Bizio, az új lengyel dráma markáns személyiségének Siralmak című darabját adja elő.

Október 16-án a DAKH Színház vendégjátéka látható Harmadik nap – Én… ő… ők… ő… vagy bukott angyal címen, amely Dosztojevszkij regényének (A félkegyelmű) nem létező fejezetei nyomán jött létre. Rendező: Vladiszláv Troickij, előadja: Tatjana Vaszilenko.

A külföldi előadásokon és a kerekasztal-beszélgetéseken szinkrontolmács segíti a megértését.

Forrás: Café Budapestsüti beállítások módosítása