Papírsárkány – A jubileumi évad első bemutatója Nagyváradon

Október 11-én kerül sor az évad első premierjére a nagyváradi Szigligeti Színházban. Ivan Szergejevics Turgenyev Egy hónap falun című művét Harsányi Zsolt rendező állította színpadra Papírsárkány címmel. Az előadást a budapesti közönség is megtekintheti október 14-én a József Attila Színházban.

 

A díszletterv Adrian Ganea munkája, a jelmeztervező Kupás Anna. A főbb szerepekben Tóth Tünde, Tasnádi-Sáhy Noémi, Kardos M. Róbert és Varga Balázs látható. A pénteki bemutatóra a Szigligeti-bérlet érvényes.

Harsányi Zsolt rendező bevallása szerint Csehovon keresztül közelít Turgenyevhez, aki a komikum felől próbálja megközelíteni ugyanazokat a problémákat: „Turgenyev világa is annak a 19. századi orosz vidéknek a világa, ahol látszólag soha nem történik semmi, ahol az emberek csak unatkoznak és vágyakoznak, holott ez a világ, szereplőinek érzelmi vívódásai és féltékenységi harcai révén az ember olykor kegyetlen, máskor védtelen, esendő természetére reflektál, amely kivédhetetlenül és alapvetően meghatározza mindannyiunk életét. A darab megírásától eltelt több mint százötven esztendő alatt sem jobbak, sem okosabbak nem lettünk és többnyire ugyanúgy éljük szívbemarkolóan mulatságos, tragikomikus életünket” - mondta a rendező.


Harsányi Zsolt Nagyváradon született, itt találkozott a színház világával. Marosvásárhelyen tanult előbb színész, majd rendező szakon. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház társulatának tagja volt, jelenleg a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen tanít. Az 1995-1996-os évadban tagja volt a Szigligeti Társulatnak, 2006-ban pedig rendezőként is dolgozott Váradon.

Képek az előadásból:

 

1

1.

2

2.

3

3.

4

5.

6

6.

7

7.

 

 

Bemutató: 

október 11., péntek 19 óra – Szigligeti-bérlet


További előadások:
október 12., szombat 17 óra – Papp Magda-bérlet
október 16., szerda 19 óra – Partium-bérlet
október 22., kedd 19 óra – Ady Endre-bérlet
október 24., csütörtök 17 óra – Juhász Gyula-bérlet
október 26., szombat 17 óra – Tanay Emil-bérlet
október 27., vasárnap 19 óra – Halasi Gyula-bérlet

Jegyeket a Szigligeti Színház pénztárában lehet váltani naponta 11-17 óra között, illetve egy órával az előadások előtt.

 

süti beállítások módosítása