Bergman darabját is műsorra tűzi a Szegedi Egyetemi Színház

Egyelőre állandó játszóhely nélkül kezdi el tizenegyedik évadát a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ), amely egyesületi formában folytatja munkáját – közölte Varga Norbert, a társulat művészeti vezetője.


A SZESZ, amely tavaly a szegedi Pinceszínházban vendégeskedett, az új évadban a kisebb helyigényű darabokat a Zero Art Cafe rendezvénytermében mutatja be, a sok szereplőt megmozgató előadásokhoz még keresik a megfelelő játszóhelyet – mondta a színész-rendező az új évadot bemutató sajtótájékoztatón.


Hozzátette: szeretnék, ha a több mint hét évtizedes múltra visszatekintő szegedi egyetemi színjátszás egyik meghatározó helyszínén, a bölcsészkar Auditórium Maximumában is felléphetnének.

 

szesz


A tavalyi év bemutatói közül az Anne Rice története alapján készült Interjú a vámpírral című táncjátékot láthatja először a közönség. A darabot Szegedi Nemzeti Színház nyílt napján, október 16-án a Nagyszínházban adják elő. A rendező reményei szerint a tavalyi nyílt naphoz hasonlóan – amikor Müller Péter Szemenszedett igazság című drámáját mintegy hatszázan látták – telt ház előtt.


A társulat újra műsorra tűzi Balázs Béla Halálos fiatalság című drámáját, ezt október 30-án játsszák először. Az első új bemutató Ingmar Bergman egyetlen színpadi műve, a Fafestmény lesz. Az egyetemisták számára írt darabot a Malmői Színházban mutatták be. A színjátékból később forgatókönyv készült, amely A hetedik pecsét című film alapjául szolgált. A darab premierje november 27-én lesz - számolt be Varga Norbert.

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása