Egyetemisták számára rendeznek színházi nyílt napot Szegeden

Próbára tehetik saját színészi képességeiket és a Szegedi Nemzeti Színház máskor rejtve maradó zugaiba is bepillanthatnak azok, akik szerdán ellátogatnak a színház Szegedi Tudományegyetemmel közös nyílt napjára.

 

A délelőtti megnyitót követően verses villámcsődülettel emlékeznek a száz évvel ezelőtt született Weöres Sándorra, majd az érdeklődőket a társulat tagjai vezetik végig a kulisszák mögött, folyosókon, öltözőkön, hidakon, lépcsőkön, csupa olyan helyen, ahová néző nem teheti be a lábát.

 

szeged


A vendégek bemutatón nézhetik meg a színház jelmezeit Papp Janó közreműködésével, Bodnár György főfodrász pedig önként jelentkezők segítségével megmutatja, miként készül el a színházi frizura. Mások színpadi sminket kaphatnak. Szakemberek irányításával az érdeklődők helyzetgyakorlatokon, tánc-, beszédtechnika- és énekórákon gyarapíthatják tudásukat. Burján Zsolt fővilágosító és Toronykőy Attila rendező azt is megmutatja, miként alakul ki egy előadás díszlete és látványvilága.


Kora délután a hallgatók egy szórakoztató, játékos vetélkedőn tehetik próbára színházi, zenei és filmes ismereteiket, az improvizációs helyzetgyakorlatok során pedig az is kiderülhet, hogy az egyetemisták közöl ki az, aki igazán színpadra termett.

 

A nyílt nap programjából a színházi előadások sem hiányozhatnak: a Nagyszínházban a Szegedi Egyetemi Színház az Anne Rice története alapján készült Interjú a vámpírral című táncjátékot adja elő, a Kisszínházban Csokonai Vitéz Mihály Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című vígjátéka látható.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása