Fodor Tamást is Kossuth-díjra terjeszti fel a Színházi Társaság

Közgyűlést tartott október 14-én a Magyar Színházi Társaság. A rendezvényen részt vett Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, és Csomós Miklós, főpolgármester helyettes is.

Magyar Színházi Társaság közleménye:


A két politikus hangsúlyozta a színházi szakmával folytatott párbeszéd fontosságát, a színház kiemelkedő szerepét az ország és a főváros életében. Halász János több konkrét kérdésre is kitért, melyekről a Színházi Társaság elnöksége korábban levélben kérte a minisztérium álláspontját. Csomós Miklós összefoglalójában nagyra értékelte a fővárosi színházak munkáját, elismerve, hogy kutatások igazolják a népesség számához képest igen magas látogatottsági adatok (évi 1.600.000 jegyvásárlás Budapesten) hátterét is.

Csizmadia Tibor az elnökségi beszámolóban szót ejtett az olyan aktuális kérdésekről, mint: az előadó-művészeti törvény, módosító javaslatai, a TAO-ról, és a POSZT-ról folyó egyeztetések, az intézményvezetői pályázatok, és a középdíjak helyzete. 

Az elnökségbe választották Wettstein Tibort a budapesti színházak és Vásárhelyi Nórát a szabadtéri színházak képviseletében. Új szervezetként a Magyar Szín-Játékos Szövetség csatlakozott a Magyar Színházi Társasághoz. 

A közgyűlésre meghívót kapott és részt vett a Teátrumi Társaság képviselője is.

 

 

msztl

A közgyűlés résztvevői a beérkezett ajánlásokból titkos szavazás eredményeként a következő művészeket javasolják művészeti díjakra:

Kossuth-díj: 

Benedek Miklós, Börcsök Enikő, Fodor Tamás, Mácsai Pál

Kiváló művész: 

Börcsök Enikő, Dunai Tamás, Hernádi Judit, Igó Éva, Kerekes Éva, Kovalik Balázs, Mohácsi János

Érdemes művész: 

Csizmadia Tibor, Für Anikó, László Zsolt, Menczel Róbert, Novák Eszter, Pintér Béla

süti beállítások módosítása