Egy éjszaka Janis Joplinnal - Új musical a Broadway-n

1967-ben Janis Joplin gyakorlatilag egy éjszaka alatt a rock'n'roll és a blues králynője lett. Joplinról most musical készült, melyet a Broadway-n muttatak be.

1381424742000-Janis-Joplin

Musical született

 

Összetévszethetetlen hangja, elemi ereje, zsenialitása a legjelentősebb fesztiválok nagyszínpadára repítette az énekesnőt, akinek a legismertebb dalai most a legújabb Broadway show-ban is hallhatók, köztük a "Me and Bobby McGee," a "Piece of My Heart," a "Mercedes Benz," a "Cry Baby", és a "Summertime". A Night With Janis Joplin című zenés darab főszerepét Mary Bridget Davies alakítja, a musicalt Randy Johnson rendezte.

 

A színpadi utazásban arra is fény derül, hogy a blues királynőjét olyan dívák inspirálták, mint Aretha Franklin, Etta James, Odetta, Nina Simone.

 

 

A darab egyelőre vegyes kritikai fogadtatásra talált, a Variety újságírója a főszereplő clevelandi énekesnőért lelkesedik, de hiányolja a valósághű sztorit, Joplin őszinte portréját, viszont a New York Times szerzője szerint az előadás láttán kedvünk lenne kirúgni a ház oldalát, olyannyira felpörget.

 

joplin

 

Egy dologoban azonban mindannyian egyetértenek: Janis Joplin dalokkal, egy olyan fantasztikus tehetséggel, mint Mary Bridget Davies nehezen lehet mellényúlni. 

 

 

 

Színház.hu

 

 

süti beállítások módosítása