“A legjobbkor voltam a legjobb helyen” – A legfiatalabb Rómeó az Operettben

Veréb Tamás még csak 19 éves és gyermekkori álmát máris valóra válthatja: október 19-én a Rómeó és Júlia című musicalben mutatkozhat be az Operettszínházban. A Marie Claire-nek mesélt a kezdetekről, a több fordulós castingokról, a lámpalázról és arról, hogy milyen nagy megtiszteltetés a kedvenc művészeivel egy színpadon állni. Szemléztünk.

Tamás 16 éves volt, amikor először találkozhatott vele a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a budapesti közönség. Rögtön két előadásban, a Szegény gazdagok és a Robin Hood című musicalben is szerepet kapott.


Ez volt az a nyár, ami megerősítette benne az elhatározást, hogy a színházzal akar foglalkozni.


A fiatal színész azt mondja a Marie Claire újságírójának, hogy mindig a pozitív oldalát nézi a dolgoknak, és valahogy mindig a pozitív dolgok taláják meg. Még csak 14 éves volt, amikor Kamarás Máté koncertjén fellépett. Írt Máténak, hogy nagyon szeretne vele énekelni, volna-e rá lehetőség, ő pedig örömmel fogadta. Sok ilyen dolog van az életében – meséli. Csak rágondol valamire, és valósággá válik. Arra a kérdésre, hogy figyelt fel rá a Budapesti Operettszínház vezetősége, elárulja, hogy több castingon is részt vett.

 

nagy_vereb.jpg
Bejelentkezett a Tavaszébredés válogatására. Ezen a meghallgatáson nem járt sikerrel, többek között az életkorának köszönhetően. Két éve aztán elindult a Lévay Sylvester Nemzetközi Musical Énekversenyen, itt már a második fordulóba jutott. Legutóbb pedig az Elfújta a szél castingjára jött el, mindhárom fordulóján énekelt. Rá egy hónapra kiderült, hogy megkapta Ashley Wilkes szerepét.


Pár nap és debütál a Rómeó és Júlia férfi főszerepében. Ezt még tényleg nem tudta felfogni Veréb Tamás! A korrepetíción túl vannak, már egy ideje próbálnak Kerényi Miklós Gáborral, most már állapotba kell kerülniük, a dalok mögött meg kell születnie a gondolatnak. Nem győzi megköszönni a lehetőséget és a bizalmat a Direktor Úrnak, a közös próbák vele pedig miden alkalommal egy-egy színészmesterség órának is megfelelnek. A Budapesti Operettszínháznak van egy nézőcsoportja, aki számtalanszor látta a Rómeó és Júliát. Talán nekik lesz a legnehezebb megfelelni, hiszen ők megszerettek egy előadást...

 

süti beállítások módosítása