Összművész-sorozat - Bátori Éva beszélgetéseket vezet az Operában

Bátori Éva, az Opera magánénekesnője több művészeti ágban is sikeres alkotókkal beszélget vendégeivel októbertől májusig, minden hónap harmadik szombat délutánján, 16 órától. Az első vendég: Csavlek Etelka.


Az első, 2013 október 19-i délutánon Csavlek Etelka lesz Bátori Évavendége. A téma a művészet szó jelentése, a térbeliséghez való viszonya - kiállító teremben és színpadon, agyagban és zenében egyaránt. Operák ihlette kisplasztikáival körülvéve, sok zenével fűszerezett délutánra készülhetnek azok, akik a Székely Bertalan terembe látogatnak.

Batori Eva

 

Bátori Éva a kezdeményezésről:


„A művészet komplexitása, amely elvarázsolja, megbabonázza az igazi művészt, nem létezhet határok közt. Sok művész van aki ezt a komplexitást kutatva ecset, penna, vagy éppenk agyag után nyúl. Nagy örömmel mutatunk be olyan művészeket, akik életük folyamán több, párhuzamosan futó úton közlekednek.

 

Vajon a hang inspirálja az ecsetet, a pennát vagy fordítva, a színek kavalkádja ösztönzi az énekes művészt eme színek megszólaltatására a hangban? Léteznek érzések, amelyeket nem lehet megénekelni, de elő lehet csalni máshogyan? Egy színpadi gesztus egy géniusz remekművének eléneklésekor vajon a vászon előtt festménnyé válhat? És az örök kérdés, mely az előadó és az alkotó művészi lét közti azonosságot és különbséget feszegeti? A válaszok ott lesznek szombat délutánonként Önök előtt.” 

süti beállítások módosítása