'Your body-My landscape' - Magyar-holland koprodukció a Jurányiban

Roos van Berkel és Berger Gyula első közös munkájának bemuatóját, a Your body-My landscape című duettet október 25-én láthatják a Jurányiban.

 

Az alkotók ajánlója:

 

'Nagy csizma kell majd' ....ezt mondta a fiatal holland koreográfus Roos van Berkel és a veterán koreográfus Berger Gyula, amikor a 'Your body-My landscape' duetten kezdtek dolgozni. Az előadás alapötlete egyszerűen két ember találkozásából fakad, akik az őket meghatározó ellentéteken túl azokat az elemeket keresik, melyek összekötik őket. 

 

your body-my landscape

 

"Jelen korunk gyermekeiként a bizonytalanság eluralkodását tapasztaljuk világunkban. Európa nyitott határai egyre inkább összeütközésbe kerülnek a gazdasági válság negatív következményeivel, és a létbizonytalanság mozgásba lendíti a kollektív gyűlölködés erőit. Mi egy olyan játékot játszunk egymással, amely az egyéni emberi testet, mint tapasztalataink értékes tartályát ünnepli. Olyan tapasztalatokét, amelyek ugyanakkor túlmutatnak az egyénen, hiszen minden, ami történik velünk más emberekhez és különböző helyekhez kapcsol bennünket. Ezek a tapasztalatok egy sajátságos tájképet formálnak testünkben: egy tájképet, amelyben a nap felkúszik a véget nem érő mulatság hegye mögött, és amelyben egy szirén úszik a könnyek tengerén át." (Roos van Berkel és Berger Gyula)


A duettben az alkotók ezeket a testükben rejtőző tájképeket igyekeznek feltérképezni. Arra szólítják fel egymást, hogy a sajátjukétól eltérő szempontból tekintsenek a világra: a nemük különbözősége okán, a 23 évnyi korkülönbség miatt, és azért is, mert Európa ellentétes oldalain születtek és nevelkedtek, különböző politikai rendszerekben.

A „Your body – My landscape”  az alkotók első közös koreográfiai együttműködése. Ez a kultúrák találkozásából születő projekt egyben a műfajok találkozását is segíti, összehozva egymással eltérő életkorú, más-más szakmai tapasztalattal és eltérő intézményi háttérrel rendelkező holland és magyar művészeket.

Az előadás premierje a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban lesz október 25-én este 8-kor.

 

süti beállítások módosítása