A hétvégén 3 országban lép fel az Operettszínház

Péntek este közel 5000 ember látta az Operettszínház előadásait 3 országban. Míg a társulat egyik fele Marica grófnőt játszott a baden-badeni Festspielhausban, a szólisták Oroszországban léptek fel egy egyedülálló Operett gálán. Közben, a budapesti kőszínházban a Ghost és a Rómeó és Júlia musicaleknek, illetve új beállóknak tapsolhat a közönség. 

10 éve már, hogy a Budapesti Operettszínház is meghívást kap a baden-badeni Festspielhaus hivatalos programjába. A világszerte remek orvosairól, ragyogó ünnepeiről és eleganciájáról ismert németországi fürdővárosban idén, csakúgy, mint 10 évvel ezelőtt, Kálmán Imre Marica grófnő című előadásával lépett fel a társulat. A Festpielhaus 2500 férőhelyes színháztermében három alkalommal volt látható Fischl Mónika, Kalocsai Zsuzsa, Vadász Zsolt, Vadász Dániel, Peller Károly, Szendy Szilvi, Kállay Bori és Faragó András főszereplésével, Kerényi Miklós Gábor rendezésében a világhírű operett.

 

A Festspielhaus programjába évről évre igazi világsztárok kaphatnak meghívást. Idén olyan nevek színesítik a programjukat, mint Max Raabe, Edita Gruberova, Rolando Villazon, illetve a szentpétervári Maarinszkij Balett. Ezért külön megtiszteltetés a Budapesti Operettszínház számára, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar mellett állandó partnere a világhírű kulturális intézménynek.

 

A Marica grófnő csapata megszokta a nagy utazásokat, hiszen Tokióban, Helsinkiben, Londonban és Münchenben is vendégeskedett már az előadás, míg Oroszországban a mai napig repertoár darab az ottani társulat előadásában. A csapathoz idén Kállay Bori is csatlakozott, aki Bozsana szerepében debütált a baden-badeni előadásban.

 

operett turnéjelentés

 

Premiert 2000 kilométerrel arrébb is tartott az Operettszínház, hiszen hat szólistája, Bordás Barbara, Oszvald Marika, Homonnay Zsolt, Kékkovács Mara, Kristóf István és Kádár Szabolcs Oroszországba utazott, hogy három városban lépjen színpadra egy egyedülálló Operett gálával.

 

A sort péntek este a Szentpétervári Zenés Komédia színházzal nyitották, a színészek innen utaztak tovább Szibériába, hogy Jekatyerinburgban majd utolsó állomásként Cseliabinszkban is fellépjenek. Somogyi Szilárd rendezésében a szólisták az orosz színházak szólistáival, zenekaraival és karmestereivel kiegészülve összesen körülbelül 3000 ember előtt éneklik a Csárdáskirálynő, a Bajadér, a Marica grófnő, a Víg özvegy és a Hollandi menyecske legismertebb dalait. 

 

A Budapesti Operettszínház több éve partneri kapcsolatot ápol a Szentpétervári Zenés Komédia Színházzal, ahol az elmúlt években a számos gálaest mellett 8 koprodukciós előadást is létrehoztak.A gála turné az orosz-magyar turisztikai és kulturális kapcsolatokat is ápolni hivatott. A szólisták közül akad, akinek nem csak a Transzszibériai expresszel való utazás miatt tartogat új élményeket a turné. Homonnay Zsolt először mutatkozik be egy külföldi operett gálán, míg Kádár Szabolcs és Kristóf István Oszvald Marika partnereként debütálhat.

 

EDV 0193

 

Míg az operett műfaj képviselői, a teátrum műszaki- és zenekara buszra, repülőre és vonatra száll a hétvégén, addig a musical tagozat sem unatkozik. Pénteken a Ghosttal várták a közönséget, hétvégén pedig a Rómeó és Júliát játsszák a Nagymező utcában.

 

Premier itt is lesz, hiszen a több mint 500 előadást megélt Rómeó és Júlia musical hat új beállóval gazdagodik. Jenes Kitti Júliaként, Veréb Tamás Rómeként, Gömöri András Máté Benvolioként, Karányi Péter Tybaltként, Prescsák Zita Capuletnéként, Szentmártoni Norman pedig Verona hercegeként mutatkozik be a közönségnek szombat délután. Ezzel a lassan tíz éves múltra visszatekintő előadás egy friss, új és fiatalos csapattal bővül.

 

 

Forrás: Budapesti Operettszínház, Színház.hu

 

süti beállítások módosítása