Új produkcióként kerül műsorra a Homokozó Sepsiszentgyörgyön

Michał Walczak Homokozó című darabját október 20-án, vasárnap este 7 órától láthatja először az idei évadban a Tamási Áron Színház közönsége. Az előadás – amely korábban a Két lengyel darab című produkció első része volt – az elmúlt évadban készült a marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen, Bocsárdi László rendezésében.

 

A Két lengyel darab sokat turnézott az elmúlt évadban, bemutatták Szatmárnémetiben, Sepsiszentgyörgyön, részt vett a Pécsi Országos Színházi Találkozón és a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján is. Szentgyörgyön május folyamán játszották az előadást a színház nagytermében; a Homokozó című felújított változat a Tamási Áron Színház Kamaratermében kerül bemutatásra. 

 

Homokozo 3

Fotó: Erdély Kinga


Michał Walczak a legfiatalabb kortárs lengyel drámaírók közé tartozik. Művei cselekménye a mában játszódik, hősei korunk szereplői, akiknek többnyire megmagyarázhatatlan okok miatt, kicsúszik lábuk alól a talaj. Homokozó című darabja az együttélés és egymás mellett élés problémakörét járja körbe, két ember esendőségében is szép kapcsolatát tárja elénk. A fiú és a lány egy nagyvárosi lakótelep homokozójában találkoznak egymással, ahol félig valóságban, félig virtuális játékvilágban élnek: eljátsszák hőseiket, hőseikkel pedig eljátszatják saját érzelmeiket. Még gyerekek, de játékaikban „felnőtt” érzéseket, szenvedélyeket élnek át, párbeszédeik gyakran veszekedésbe torkollnak, féltékenységi jelenetekké változnak, míg végül a sors kérlelhetetlenségének, a pillanatok mulandóságának a felismerése valóban elindítja őket a felnőtté válás útján.

Az előadás két szereplője Boros Csaba és Kovács Kati, mindketten tavaly végeztek a marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen. Kovács Kati az idei évadtól a Tamási Áron Színház társulatának tagja, Kárpáti Péter Akárki című darabjában már láthatta őt a közönség, Vera szerepében.

A Homokozó című produkció négy alkalommal kerül műsorra október folyamán: 20-án (vasárnap 19 órától), 22-én (kedden 19 órától), 23-án (szerdán 18 órától – érvényesíthetők a Székely Mikó Kollégium diákbérletei), és 24-én (csütörtökön 18 órától – érvényesíthetők a Kereskedelmi Líceum diákbérletei). Jegyeket váltani, bérleteket előjegyeztetni a Városi Kulturális Szervezőirodában lehet hétfőtől csütörtökig 11–16, pénteken 11–13 óra között. A Szervezőiroda telefonszámai: 0267 312 104, 0728 083 336 és 0746 208 811.

 

Forrás: Tamási Áron Színház

 

süti beállítások módosítása