Csomor Csilla két önálló esttel állt újra színpadra

Csomor Csilla nyerte a Bakelit színházi befogadó pályázatát, aki októberben két monodrámával jelentkezik a Multi Art Centerben. Az „Édes Rózám!” - Déryné szerelmes élete, és „A nemzet csalogánya”- Blaha Lujza dalos élete című darabokat október 24-én és 29-én 20 órai kezdettel láthatják az érdeklődők.

Deryne eloadas kep2


Miért épp Déryné és Blaha inspirált?

Cs.Cs.: Az, hogy épp ennek a két színésznőnek az útjáról igyekszem beszélni, korántsem a véletlen műve. Déryné élete már gyerekkorom óta foglalkoztatott, mindig is vágytam arra, hogy ennek a kivételes, páratlan tehetségű asszonynak a sorsát megmutassam a nagyérdeműnek. Blaha Lujza esetében az érzelmi kötődésen túl épp a kényszerpihenő volt motiváló erő, színpadi feladatok hiányában szerettem volna kihasználni a kreativitásomat.

 

A monodráma nem a legkönnyebb műfaj… 

Cs.Cs.: Vonzott a műfaji nehézség! Nem véletlenül nevezik a szóló, vagy egyszemélyes színpadi estet a színházi műfajok királyának. Ezekben az előadásokban szakmai tudásom esszenciáját tárom a nézők elé. A feladat óriási, ezért az őszinte elismerés még jobban esik.

 

Blaha3
Eddig milyen visszajelzéseket kaptál, szeretnek ebben a két szerepben?

Cs.Cs.: A Déryné estemre életem legszebb kritikáját kaptam! Bárhol jártam eddig a közönség nagy szeretettel és örömmel fogadott. Azt gondolom, hogy egy színésznőnek színésznőt alakítani nagyon hálás feladat. Az előadások megalkotásánál arra törekedtünk, hogy sok érdekesség derüljön ki az általam megformált asszonyokról, mert a néző szeret kicsit a kulisszák mögé látni. Talán ez is szerethetővé teszi a produkciókat.

Legközelebb melyik darabbal és hol láthatunk Téged?

Cs.Cs.: Október 24-én 20 órakor az „Édes Rózám!”-mal, október 29-én 20 órakor „A nemzet csalogánya”-val a Bakelit Multi Art Centerben. Erről a Bakelit M.A.C. és a Csomor Csilla hivatalos oldala Facebook oldalakon is tájékozódhatnak az érdeklődők! 

 

 

süti beállítások módosítása