Választási kampányt hirdet a nagyváradi színház

A nagyváradi színház névadója születésének 200. évfordulója alkalmából jubileumi évadot hirdetett, ennek legfontosabb eseménye a Szigligeti című előadás, amelynek bemutatójára várhatóan jövő év márciusában kerül sor. 


Az előadás törzsanyagát a Szigligeti-szövegek, színműveinek részletei adják. A darab keretjátékának és dramaturgiájának kialakítója, valamint a köztes jelenetek írója Béres Attila, a rendező Selmeczi György. A produkció több célt tűz maga elé: emléket állítani Szigligetinek, felhívni a figyelmet egy nagyszabású magyar életműre, amely mélyen alulreprezentált korunk színházi világában; hatásos tablót vinni a közönség elé a 19. század magyar szellemtörténetének eseményeiről, szereplőiről, esztétikai és etikai eszmerendszeréről; végül korunk színházi formanyelvén nívós és egyben látványos, élvezetes produkciót létrehozni. 

 

szigligeti
Az alkotók elképzelései szerint a címszereplőt alakító színész személyéről a közönség dönthet. Választási kampány veszi tehát kezdetét, amelynek végén az öt jelölt  – Hunyadi István, ifj. Kovács Levente, Pál Hunor, Szotyori József, Varga Balázs – közül a legtöbb szavazatot gyűjtő színész alakítja majd Szigligetit. Szavazni november végéig a Szigligeti Társulat előadásai alakalmával (a szünetben, illetve az előadás előtt és után) lehet: a választójogukkal élni kívánók a helyszínen kitöltött szavazólap segítségével szavazhatnak az általuk legmegfelelőbbnek ítélt jelöltre.

 

Szavazásra csak a bérlettel, illetve belépőjeggyel rendelkezők jogosultak. Éljen szavazati jogával, válassza Szigligetit!

süti beállítások módosítása