Carole King, a Grammy sztárja - Jövőre musical készül róla

A Grammy-díjátadót 2014-ben január 24-én tartják Los Angelesben. Azt már kihirdették, hogy a MusiCares Person of the Year elismerést Carole King énekesnő kapja, akinek életéről jövőre musical is készül a Broadway-n. A díjat eddig olyan kíváló művészek vehették át, mint Paul McCartney, Barbara Streisand, Bruce Springsteen vagy éppen Elton John.

King két nappal a gála előtt ünnepélyes ceremónián kapja meg a trófeát, és a MusiCares Foundation and The Recording Academy főnöke azt is elárulta, hogy ezen a bulin többek között Steven Tyler, Lady Gaga, Bette Midler, Jason Mraz és James Taylor lép fel. Neil Portnow elmondta, hogy idén azért választották Carole Kinget, mert nem csak előadóként, dalszerzőként és a pop zene nagyköveteként, hanem jótékonysági tevékenységeivel is pozitív példát mutat a fiatal zenészeknek. Portnow hozzátette, King művészi tevékenysége előtt ezzel a fantasztikus esttel hajtanak fejet és, hogy még tartogatnak meglepetéseket a MusiCares Person of the Year tribute koncerttel kapcsolatban.

 

carole king 001
 

Carole King első Nr. 1 felvételét, a "Will You Love Me Tomorrow" című dalt 17 éves korában írta, ő volt az első énekesnő, akinek lemeze, több mint tízmillió példányban kelt el. 1971-es Tapestry című albuma 15 hétig vezette az amerikai összesített slágerlistát. Több Grammy-díjat szerzett 1972-ben. Carole Kinget rengeteg díjjal jutalamzták, tagja a Dalszerző Hírességek Csarrnokának, 1990-ben pedig a Rock and Roll Hall of Fame-be is bekerült. Kedvenc sorozatában, a Szívek Szállodájában vállalt egy apró szerepet, ő alakította a Stars Hollow lemezbolt tulajdonosát.

 

Boston Strong  053013183t 1
 

Önéletrajzi könyve, az A Natural Woman: A Memoir az amerikai bestseller listák élre került 2012-ben. A November 21-i előbemutató után pedig jövő tavasszal debütál a Beautiful: The Carole King Musical, a Stephen Sondheim Theatre-ben.

 

Forrás: grammy.com, caroleking.com

süti beállítások módosítása