Gyabronka József önálló estje debütál Fischer Iván Lakásszínházában!

A FILC márciusban nyitotta meg kapuit az Andrássy út 27 szám alatt, szinte szemben az Operaházzal, Fischer Iván szüleinek lakásában, ahol a karmester is felnőtt. Október 29-én, kedden este 7 órakor Gyabronka József önálló estjét tűzik műsorra!

filc2

A lakásszínházzá alakított otthonban családias körülmények között találkozik a néző a színházzal, az alkotókkal, a szereplőkkel. Az előadás után mindenkit marasztal a hely és a vendéglátók is, a közönség egy tea mellett beszélgetve folytathatja az estét. Különleges hangulatú hely, különleges estekkel. A műsorban Csehov és Shakespeare darabok ugyanúgy szerepelnek, mint önálló irodalmi estek. A produkciókhoz kapcsolódóan filozófusok, művészettörténészek, színházi szakemberek tartanak előadásokat.

 

filc gyabronka foto faluskrisztafotó: Falus Kriszta

 

Október 29-én, kedden este 7 órakor Gyabronka József önálló estjét tűzik műsorra, melynek címe:  Az ég s a föld között. Külföldi és magyar, klasszikus és kortárs költők, prózaírók műveiből maga a színész állította össze az irodalmi est anyagát. 


Az este vendége Radnóti Sándor, esztéta, kritikus, filozófus, irodalomtörténész, aki az elhangzó irodalmi művekhez kapcsolódóan tart előadást. 

 

filc

 „Néha úgy érzi a színész – aki alapvetően egy szánalmas magamutogató -, hogy az általa játszott darabokon keresztül nem tudja megmutatni, kifejezni magát hitelesen, ezért keres olyan szövegeket, amelyekkel ezt megteheti. Áll a könyvespolc előtt, nézi, mi okozott neki valaha szellemi izgalmat. Megtalálja, sorba rakja, de végül ugyanott van ahonnan elindult: mások szövegeit mondja. Persze alapvetően azt akarja, hogy a nézők is megismerjék ezeket a kölcsönvett gondolatokat” – vallotta Gyabronka József az este megszületésének körülményeiről, mely csak az Andrássy úti FILC-ben látható.

 

 

süti beállítások módosítása