Felelős döntést! - A Magyar Színházi Társaság közleménye

A Magyar Színházi Társaság közleményét olvashatják.


A Magyar Színházi Társaság közleménye: 


A Magyar Színházi Társaság elnöksége aggodalommal figyeli, hogy a színházigazgatói  pályázatok elbírálása során több esetben a szakmai szempontokat figyelmen kívül hagyó döntések születnek – legutóbb a Vígszínház s az Operettszínház esetében –, holott a főváros s az ország színházi kultúráját alapvetően meghatározó kérdésekről van szó.

A színházművészet egésze s a közönség iránt elkötelezett szakemberekként, alkotókként felajánljuk közreműködésünket a döntéshozóknak a pályáztatás szakszerű és jogszerű lebonyolításában, elkerülendő azokat az anomáliákat, amelyek az elmúlt időszak döntéseit jellemezték.

msztl
Elkerülendő, hogy egy szakmailag értékelhetetlen pályázat a szakma és a szakértői bizottság egyhangú tiltakozása ellenére zöld utat kapjon, elkerülendő az összeférhetetlenség figyelmen kívül hagyása a szakmai kuratórium felállításában, és elkerülendő, hogy tartalmi hiányosságok utólag, a beadási határidő után pótoltathassanak. S végezetül elkerülendő, hogy a pályázat olyan körülményre hivatkozva nyilváníttassék eredménytelennek, amely körülmény a pályázat kiírásakor is ismert volt.

Felelős döntés csak szakmailag megalapozottan születhet – ennek érdekében készek vagyunk mindenkor a döntéshozókkal együttműködni.

a Magyar Színházi Társaság elnöksége

 

süti beállítások módosítása