Mamma Mia! ötezredszer a Broadwayn

Ötezredik alkalommal játsszák szombaton a Mamma Mia! című musicalt New Yorkban. A jubileumi előadást kövezően a darabot 12 év után új helyen játsszák tovább.

A londoni ősbemutató óta az elmúlt tizennégy évben világszerte 54 millió ember látta az abba két egykori tagja, Benny Anderson és Björn Ulvaeus zenéjével fémjelzett darabot. A musical New Yorkban, a Broadwayn lévő Winter Garden Színházban tizenkét éve van műsoron. A szombati előadás után a Mamma Mia! produkció a Broadhurst Színházba költözik.

 

 

A musicalben az ABBA olyan világslágerei csendülnek fel, mint a“Dancing Queen,” “S.O.S.,” “Super Trouper,” “Take a Chance on Me” and “The Winner Takes It All,” A barátság és a szerelem körül forgó cselekmény pedig a nézőket egy görög szigetre vezeti, ahol Donna egyedül neveli lányát, Sophie-t. A lány esküvője előtti estén a szigetre érkezik három, Donna életében egykor fontos férfi.


mamma mia

"Ez olyan történet, amelyben minden korcsoport, minden karakter képviselteti magát, így a publikumban mindenki azonosulhat egy-egy szereplővel - véli Judy McLane színésznő, aki egy éve játssza Donna szerepét. Előtte hét éven át Donna legjobb barátnője, Tanya szerepében láthatta a közönség. 


A Mamma Mia! című musicalt Phyllida Lloyd filmrendező olyan sztárokkal vitte filmvászonra, mint Meryl Streep, Amanda Seyfried és Pierce Brosnan. Az öt évvel ezelőtt készült film világszerte többtucat millió embert csábított a mozikba.

 

Forrás: MTI, Fotó: ajfisher.info

süti beállítások módosítása