"Csodabogárnak számítottam" - Stork Natasa válaszolt

Stork Natasa az Origo.hu-nak adott interjújában többek közt a Nemzetiben eltöltött két évéről és Mundruczó Kornéllal való közös munkáiról is beszélt. Lapszemle.

 

Az Origo.hu cikkéből:

 

"Éreztem, hogy nem tudom teljesíteni az elvárásokat. Nem is nagyon osztottak rám szerepet. És nagyon rossz valahonnan fizetést kapni, ahol érzed, hogy nem tudsz megdolgozni a pénzedért. Engem ez borzasztóan nyomasztott. Főleg, hogy nem pénzt akartam keresni, hanem dolgozni és fejlődni. Nagyon nehéz két év volt" - mesélte Stork Natasa a Nemzeti Színházban eltöltött éveiről. 

 

A színésznő elmondta, két évad után Alföldi Róbert nem hosszabbította meg a szerződését. "Az első év után lehetett érezni, hogy ennek vége. Csodabogárnak számítottam a társulatban" - tette hozzá Stork Natasa, és elárulta, bár a döntés borzasztóan fájt neki, mégsem tudott haragudni a direktorra.

 

stork natasa
Fotó: Pályi Zsófia, origo.hu

 

A kérdésre, miért nem szerepelt a Mundruczó Kornél által a Nemzetiben rendezett A jég című előadásban, Stork Natasa így felelt: "Nem tudom. Nem merül ilyen fel. Ami jön, azon gondolkozol. Zsótér is kérdezte akkor, hogy nem vagyok szomorú, hogy abban nem játszom? Mondtam, dehogy. Érdekes, hogy én mindig akkor voltam szomorú, ha Zsótér nem dolgozott velem. Ő volt a tanárom az egyetemen, kötődöm hozzá. Nagyon megviselt, amikor jött a Nemzetibe, és a rendezésébe nem rakott bele. Amikor ezt elmondta, az életem egyik legrosszabb estéje volt. Ültem vele szemben egy asztalnál, és folytak a könnyeim."

Stork Natasa az interjúban arról is beszámolt, hogyan találkozott először Mundruczó Kornéllal. "Nagyon sok kudarc ért az egyetemen, semmi nem ment, se a beszéd, se a tánc. Harmadikban ott akartam hagyni az egészet. Ebben a hangulatban elmentem Mundruczónak A Nibelung-lakópark című előadására. Nem volt nálam elég pénz, és mondták, hogy nincs diákjegy. Könyörögtem, hogy engedjenek be, mert nekem ez nagyon fontos, de elhajtottak. Elkullogtam, aztán utánam jött a jegyszedő lány, hogy gyere, valaki kifizette a jegyedet. Valaki, aki végignézte ezt az egészet, letett értem háromezer forintot. Nem tudtam meg soha, hogy ki volt, és nem tudtam neki megköszönni. (...)

"Három hónappal később jött egy SMS, hogy Mundruczó castingol. Aztán kiderült, hogy nem is színészeket castingolt, hanem Rába Rolandot gyakoroltatta a szerepére, és közben olyan statisztákat válogatott, akik majd a castingra jönnek a Frankenstein-terv előadásban. De nem akartak hazaküldeni, ezért megtörtént a dolog, és nem sokkal később hívott Kornél, hogy bazmeg, téged nem lehet elérni, miért nem veszed fel a telefonodat soha. Akkor már nagy Mundruczó-lázban égtem, el se hittem, hogy beszélünk. Mondta, hogy menjek másnap, szerep még nincs, de majd kitalálunk valamit" - emlékezett a színésznő.

"Kornél a színészeiből dolgozik. Nem azt kéri, hogy csinálj meg valami figurát. Pont olyan dolgokat lát meg, és azok izgatják az emberben, amiket más rendező inkább eltakar. A Frankenstein-terv alatt többet tanultam, mint négy év alatt az egyetemen. És ez főleg Mundruczó és Monori Lili érdeme. Lilire érdemes figyelni, az ember megérti belőle, mi a színészet. Nekem olyan ő, mint egy buddhista szerzetes, nem az a legfontosabb, hogy mit mond, hanem ahogy van" - tette hozzá Stork Natasa.

A teljes interjú itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása