A padlás újraértelmezve – Kuthy Ágnes rendez Dunaújvárosban

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház jubileumi évadának egyik bemutatója A padlás lesz. A rendező Kuthy Ágnes gyermekszínházi és bábszínházi rendezőként egy teljesen új értelmezésben viszi színpadra a musicalt. A darab olvasópróbái októberben kezdődtek, a bemutatót november 30-án tartják.

 

A padlás, ameyl félig mese félig musical, amely az  illúzió és a valóság határán egyensúlyoz 25 éve van műsoron az ország számos színházában, és mindenhol nagy sikerrel játsszák.

 

 

Dunaújvárosban A padlást egy rendhagyó  koncepció szerint szeretné színpadra állítani Kuthy Ágnes, aki eddig elsősorban bábszínházi rendezőként dolgozott.  A készülő előadásban a csodanagymamát, Mamókát, Oláh Zsuzsa és Kútvölgyi Erzsébet, a Vígszínház tagjai játsszák majd kettős szereposztásban. A Rádióst Gulyás Hermann Sándor fogja alakítani. Quintus Konrád pedig a Detektív szerepében tér vissza a dunaújvárosi színpadra.

 

 

 

padlas4 bartokszihaz.hu 

A színház ajánlója:

 

Ég és föld között itt áll a padlás, ahol kelet és nyugat összeér, ahol az elfelejtett mesehősök keresik a békés túlvilágra vezető utat, ahol a Rádiós fényévnyi távolságba küld rádióüzeneteket, ahol Süni keresi a szerelmet, ahol Mamóka szilvás gombócot főz, ahol Témüller ármánykodik, ahol a gengszter Barrabás elrejtőzik.

 

Kuthy Ágnes rendező, a darab újraértelmezésével, jelenkori komplex színházi eszközökkel kívánja megteremteni a varázslatot, hiszen a színház érzéki műfaj, az érzelmeinkre és az érzékeinkre hat. A padlás a csodáról szól, a színház pedig a csodák helye, az ég és a föld közötti mezsgye, ahol minden megtörténhet. Ezt a csodát csak azok láthatják, akik tiszta szívűek, mint a gyermekek.

 

padlas3 bartokszihaz.hu

 

A rendező A Padlásról:

 

„Ehhez a darabhoz gyerekszínházi rendező még nem nyúlt. Nagyon sok színházi és musicalrendező állította már színpadra, de ami nekem fontos A padlásban, azt szerencsére még nem láttam. Úgy gondolom, hogy tudok újat mutatni: szeretnék abszolút elrugaszkodni a realitás talajáról. Varázslat, illúzió, vizualitás és gyermeki játékosság - a valóság és a mesevilág ütköztetését szeretném a nézők elé tárni. Vannak emberek, akik nagyon hisznek, és szárnyakat kapnak az élethez, és vannak, akik nem tudnak elszakadni a realitástól, a földtől, az materiális dolgoktól. Óriási játéklehetőség erről beszélni, azzal a rendszerrel dolgozni, ami a darabban fellelhető " – árulta el a duol.hu-nak adott interjújában Kuthy Ágnes.

 

A padlás premierje november 30-án lesz a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház nagyszínpadán.

 

padlas bartokszihaz.hu

 

 

Presser Gábor—Sztevanovity Dusán—Horváth Péter:
A PADLÁS

 

Szereplők:

Rádiós, aki egyszerűen fantasztikus: Gulyás Hermann Sándor

 

Süni, fiatal lány, aki hegedülni tanul: Polgár Lilla

Mamóka, öreg nénike, aki mindent tud az emberekről:
Kútvölgyi Erzsébet, Kossuth-díjas:  nov. 30., dec. 2., dec. 4., dec. 14., dec. 27.
Oláh Zsuzsa, Jászai-díjas: dec.3., dec. 5.

Barrabás, B. Barrabás, a gengszer:Jászberényi Gábor

Révész, aki csak külsőleg azonos Barrabással: Jászberényi Gábor

Herceg, finom lelkű szellem, 550 éves: Csadi Zoltán

Kölyök, naiv szellem, 530 éves: Lapis Erika
Lámpás, a törpe, zsörtölődő szellem, 670 éves: Farkas Erik

Meglökő, óriás szellem, 560 éves, siketnéma: Suplicz Mihály

Témüller, azelőtt házmester, most önkéntes: Kiss Attila
Dedektív, aki még önmagát is kinyomozza: Quintus Konrád

Üteg, a Detektív másik balkeze: Gasparik Gábor
Robinson, a gép: Dubai Péter

 Látvány: Polgár Péter

Zenei vezető: Gulyás Levente
Korrepetitor: Ujházy Krisztina
Koreográfus: Fosztó András

A rendező munkatársai: Papp Orsolya, Dubai Péter, Siegrist Cecília

Rendező: Kuthy Ágnes

 

színház. hu, bartókszínház.hu, dol.hu, fotó: bartókszínház.hu

 

 

süti beállítások módosítása