Dobó Kata: 'Újból végigcsinálnám, ha újrakezdhetném'

Dobó Kata a Nők Lapjának adott interjújában beszélt anyaságról, eddigi pályájáról, és arról, mit tenne, ha újrakezdhetné. Lapszemle.

 

Dobó Kata az anyaságról szólva elmondta, nagyon megváltozott kislánya születése óta. "Mintha minden, ami eddig történt velem, az egész korábbi életem csak előkészület lett volna. Próbálkozások, tanulások sora, hogy most méltó anyja lehessek Szofinak" - árulta el a színésznő.

"Amikor végiggondolom eddigi életemet, sokszor az az érzésem, hogy ez biztosan nem velem történt meg! Máskor meg úgy érzem, hogy nagyon is. Minden mozzanatában. Ugyanakkor bánt is egy kicsit, hogy miközben igencsak szélsőséges helyzeteket éltem át, sikereket, kudarcokat, lehetőségeket, kiúttalanságokat, tehát jót-rosszat, még mindig ugyanaz a kép él rólam, mintha másfél évtized alatt semmi sem történt volna. Mintha még mindig az lennék, ami soha nem voltam. Még A miniszter félrelép idején sem! (…) A forgatás előtt egyszer leült velem Andy Vajna, a producer, és felhívta a figyelmemet, hogy ettől kezdve minden megváltozik körülöttem, de én ebből alig fogtam fel valamit" - nyilatkozta Dobó Kata, aki arról is mesélt, hogy egy nagy szerelem miatt ment ki Amerikába, de miután úgy döntött, hogy hazajön, a főiskolán nem vették vissza az osztályába, csak a következőbe. 

 

dobokata
"Jött egy újabb sikertelen kapcsolat, nemigen találtam a helyemet itthon, gondoltam, megint megpróbálom odakint. Inkább menekültem. (…) Kétségbeejtő helyzetben voltam, se munkám, se társam, se célom, amikor becsúszott az életembe Andy. A nagy magányba, elveszettségbe, kiszolgáltatottságba... Bölcs volt, kedves, figyelmes" - mesélte Dobó Kata.

Azt is leszögezte, nem számított támogatásra. "Kint nem úgy megy, hogy Andy odaszól, és akkor rám osztanak egy szerepet, hanem rögtön kiszámolják, hogy mennyiben éri meg ez nekik. Ráadásul ezt nemcsak nem akartam, hanem amikor észrevettem, hogy valamit tenni akar, hogy egyengesse az utamat, kerek-perec kértem, hogy ne! Persze szerettem volna én is filmezni, bekerülni abba a körbe, akikkel egyébként naponta találkoztam, de lelkem mélyén éreztem, hogy nagyon nem vagyok közéjük való. Gátlásaimmal, érzékenységemmel, kishitűségemmel biztosan nem lettem volna képes arra, hogy helyet harcoljak ki magamnak. Ott még a zseniális színészeknek is betonkeményeknek, kitartóaknak, megingathatatlanoknak kell lenniük, folyamatosan. Belőlem ezek a tulajdonságok hiányoznak. Ettől függetlenül reménykedtem, próbálkoztam, visszatekintve azonban tudom, csacsiság volt... A kudarcok is megviseltek, a kapcsolatunk is zökkenősebb lett. Már nem szerettem kint élni. Töprengtem, emésztettem magamat, gyötrődtem, aztán elhatároztam, hogy hazajövök. Itt a család, a régi barátok, itt a lehetőség, hogy szakmámat műveljem, játsszak filmekben, színpadon" - fejtette ki a színésznő.

"Újból végigcsinálnám, ha újrakezdhetném, mert az önismeret nagy iskolája volt. Sokan elmondják, hogy a pénz, a gazdagság nem boldogít, anélkül is, hogy bármikor megkísértette volna őket a jólét. Én viszont benne éltem a jómódban, és hazajöttem egy kis bérházba, tehát számomra van valóságalapja a felismerésnek. Tényleg nem boldogít, a lényeg másutt keresendő. Az amerikai évek nagyban hozzásegítettek, hogy megtaláljam önmagamat" - vallotta Dobó Kata.

Szegő András teljes interjúját a Nők Lapjában olvashatják.

 

 

süti beállítások módosítása