Leégett a komáromi Magyar Lovas Színház tetőszerkezete

November 1-jén reggel fél 8 körül kapott lángra kapott a komáromi Magyar Lovas Színház tetőszerkezete. A tüzet rövidesen eloltották, a 2000 négyzetméteres palatető mintegy egytizede égett le.

Markos Attilát, az épület tulajdonosát fia értesítette péntek reggel fél 8 körül, hogy kigyulladt az egykori lovarda tetőszerkezete. Porral oltóval kezdték meg a lángok visszaszorítását, rövidesen a győri, a tatabányai, a kisbéri és a helyi tűzoltók is megérkeztek. Azért volt szükség ilyen nagy erők bevetésére, mert a Magyar Lovas Színház közvetlen közelében számos lakóépület, illetve gyúlékony anyagokat tároló üzem található.

 

Komárom


A tüzet rövidesen eloltották, senki nem sérült meg. Általában 15-20 lovat is tartanak az istállóban, de most szerencsére üres volt az épület. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár azonban jelentős: Markos Attila szerint többmilliós kárt okozott a tűz.

A mintegy 2000 négyzetméteres tetőszerkezetnek körülbelül az egytizede kapott lángra, egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet. Az előzetes feltételezések szerint valamilyen állat rághatta el a padláson futó vezetékek egyikét, ez okozhatta a tüzet.

 

Forrás: kemma.hu, megyeihirek.hu, Szinhaz.hu

süti beállítások módosítása