Láthatóságiak - Kis szentivánéji zene a Tháliában

Új bemutatóra készül a Thália Színház és a FÜGE Produkció: a Láthatóságiak - Kis szentivánéji zene című előadást november 6-án láthatja először a közönség.

A színház ajánlója az előadás elé:

"A mi erdőnkben Puck helyett Árpi az úr, és Gershwin zenéje a varázslat. Ki ide belép, hat szólamban dúdolja a Bú-rapszódiát (alias Blue Rapsody) anélkül, hogy tudna róla, és bizony menekülnie kell, ha egy Legendás Lény ugrik elő egy fa mögül. Szent Iván éjjelén az erdő mégis zsúfolásig tele szerelmesekkel, megbokrosodott szellemekkel, szűkített akkordokkal. És megjelennek a Láthatóságiak is, hogy titokban elkészítsék heveny színielőadásukat a herceg lakodalmára. Klasszikusok rendhagyóan.

 

lathatosagiak


A darab Shakespeare Szentivánéji álom című klasszikusának feldolgozása. A cselekmény Oberon és Titánia viszályára, a négy szerelmes viszontagságaira és a Mesteremberek (Láthatóságiak) történetére és előadására összpontosít.


Gershwyn munkásságából az F-dúr zongoraverseny, a Bú-rapszódia, prelűdök, és dalok (Fascinating Rhythm, Oh, Lady Be Good, Summertime, I Got Rhythm) témái szövik át az előadást zongorán, hatszólamú kórusban, vagy akár koreai orrsípon.
Színházi szempontból a fő motívum a zenei vezető és a mesebeli varázsló szellem személyének összekapcsolódása. Kákonyi Árpád virtuóz zongorista, végzett zeneszerző és teoretikus, az Örkény Színház zenei vezetője, emellett pedig nem okoz neki gondot prózailag megnyilvánulni a színpadon."

lathatosagiak

William ShakespeareGeorge Gershwyn:

Láthatóságiak

Kis szentivánéji zene – egy részben
Készült Nádasdy Ádám fordításának felhasználásával és Máthé Zsolt dalszövegeivel
 
Játsszák a Baróthy Angyalai:

Kákonyi Árpád
Murányi Márti
Szathmáry Judit
Tasnádi Bence
Czupi Dániel
Rétfalvi Tamás
Szabó József

Zenei vezető: Kákonyi Árpád
Látvány: Skrabán Judit, Major Mátyás
Rendező asszisztens: Antal Klaudia

Rendező: Máthé Zsolt

Bemutató: 2013. november 6. 19:30, Thália Színház / Független Thália Projekt
 

süti beállítások módosítása