10 éves a Momentán! – Fesztiválnapló indul

Ki az, aki felkel hajnali 7-es imprószínházat nézni? Hogy lehet egy teljes filmet DVD-extrástul leimprovizálni? Ki nyeri az impró-Ütközetet? Melyik este lesz a nézőkkel közös társasjátékozás? Mi is az a Momentán? Momentán-naplót indítunk friss beszámolókkal és kulisszatitkokkal a 10 éves Momentán Társulat 10 napon át tartó ünnepi improvizációs rendezvénysorozatáról.


10 éves a Momentán Társulat – ennek alkalmából 10 napon keresztül 10 különböző improvizációs előadást kínálnak nézőiknek. A legnépszerűbb hazai imprótársulat ünnepi rendezvénysorozata november 3-án, vasárnap vette kezdetét. Az előadások mellett kísérőprogramokat is ígérnek: állítólag lesz archív videó vetítés, közös társasjátékozás, beszélgetés a társulat tagjaival és még sok minden más is. 

 

IMG 3246

 

A Momentán 2003. november 11-én tartotta legelső improvizált előadását, a RögvEstet. Azóta született több mint tíz különböző fajta improvizált előadásuk, imprós tévéműsoruk, impróiskolájuk és saját színházuk a belvárosban, az IMPRÓ – kreatív töltőállomás. Ehhez képest még mindig elég fiatalok. A független társulat tagjai mind harmincas éveik elején-közepén járnak. Amikor épp nem a színpadon improvizálnak, akkor mindenki a másik szakmáját űzi: van köztük filmrendező, tanár, fordító, dramaturg, látványtervező, zenész, műsorvezető és kommunikációs tréner is. De együtt: imprószínészek.

IMG 225
10 éves fennállásukat most 10 napon keresztül 10 előadással ünneplik. A november 3-i nyitóest, a kötetlen ImpróJam után ugyancsak fel kell kötnie a gatyáját az érdeklődőknek. November 4-én hétfőn ugyanis hajnali 7-kor kezdődik előadásuk, a Nulladik Óra. A bevállalós nézők jutalmul ajándék kávét és péksüteményt is kapnak a jegy és a heti nevetésbevitel mellé.

Momentán álljon itt a teljes program, holnaptól már nem csak ajánlókat, hanem az előadásokról szóló beszámolókat és egyéb Momentános ínyencségeket is olvashattok.

 

Szerző: K.M.
Forrás: Momentán Társulat


IMG 3453
Program:


november 3. 19.00 ImpróJam
november 4. 07.00 Nulladik Óra – hétfő hajnali impróreggeli
november 5. 19.00 Ketten – improvizáció két főre (Az előadás után beszélgetés Katával és Levivel)
november 6. 19.00 HáziMozi – interaktív film/színház. Műfaj: romantikus komédia (Az előadás után vetítés: az elmúlt évek összegyűjtött HáziMozi előzetesei + beszélgetés néhány régi HáziMozi előadás közben adódó meleg helyzetről. Gengszterfilm, Történelmi musical)
november 7. 19.00 Fröccs – interaktív lélekbúvárkodás: Multi: biztonság vagy rabszolgaság? (Az előadás után vetítés: egy eredeti tévés Momentán adás)
november 8. 19.00 Momentán vs. Dumaszínház – a második összecsapás
november 9. 19.00 Ütközet – Momentán vs. Momentán (Az előadás után Impró Kaszinó – Nézők vs. Momentán. Próbáld ki magad, mint egy kaszinóban! Csak itt nem huszonegyezni, rulettezni ülsz le, hanem imprós játékokat játszani, és minden asztalnál egy Momentános a krupié)
november 10. 19.00 Felnőtt Mini – imprómese alkesz királylányokkal és adócsaló juhászfiúkkal (Az előadás után közös társasjátékozás. Klasszikus asztali játékok, speciális óriás társasok + bármi, amit hozol magaddal)
Délután 4-től impróworkshop – az aznapi színházjeggyel ingyenes, csak regisztrálni kell. Infó + regisztráció: oktatas@momentantarsulat.hu
november 11. 19.00 Jubileumi RögvEst – interaktív impró-show (Az előadás után kvíz a Momentán tagjairól, pezsgőzés, eredményhirdetés, + vetítés: archív Momentán felvételek)
november 12. 19.00 Best of Momentán – az elmúlt évek kedvenc játékai (Beszélgetés a Társulattal, moderátor: Barabás Éva)

süti beállítások módosítása