Agónia a Nemzetiben - Budapesten a Petőfi Színház

Az Agónia című drámával, Dömölky János rendezésével vendégszerepel a Veszprémi Petőfi Színház november 11-én a Nemzeti Színházban a vidéki színházaknak lehetőséget adó program keretében.


Oberfrank Pál, a veszprémi színház igazgatója a vendégszereplésről tartott keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy december 12-én a fővárosi teátrumban a Tordy Géza rendezte Adáshibát is bemutatják.


Tájékoztatása szerint a veszprémi színház Vendégjáték bérletében a Honvéd Táncszínház Csárdás, a Kelet tangója című alkotása, az Orlai Produkciótól A szív hídjai, valamint Bujtor István utolsó rendezése, A kaktusz virága (Szulák Andreával és Reviczky Gáborral) lesz megtekinthető.


A színház Csillagszóró néven hirdette meg másik év végi bérletét, amelyben látható lesz a székesfehérvári Vörösmarty Színház produkciója, a Csak egy tánc volt Koós Jánossal és Koós Rékával, a veszprémi színház előadásában a Légy jó mindhalálig, valamint a Hadart Művészeti Társulás Oscar! című előadása.

 

agonia

Oberfrank Pál, Kéri Kitty - Agónia (fotó: Petőfi Színház)


Porga Gyula, Veszprém polgármestere a sajtótájékoztatón felidézte: a város tavaly vette át a színház fenntartását azzal a céllal, hogy ne csak egy új intézménnyel, hanem egy új közösségi térrel gazdagodjon a város. Ez a cél teljesült, a város fontos közéleti helyszíne a színház.


Hozzátette: a társulat számos szakmai elismerése mellett lényeges, hogy a közönség mennyire fogadja el a színházat. A teátrum országosan is kiemelkedő nézőszáma (16 ezer bérletes, 100 ezret meghaladó nézőszám évadonként) azt bizonyítja, hogy a Veszprémi Petőfi Színháznak magas az elfogadottsága a városban.


A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy december 22-én Orosz Zoltán harmonikaművész és vendégei lépnek fel a veszprémi színházban, december 29-én az Iglódi István rendezte Andersen című produkcióra várják a gyerekeket, szilveszterkor pedig a teátrum a Víg özvegyet mutatja be.


December 30-án a Best of SingSingSing című előadásban azok a slágerek csendülnek fel a Veszprém Arénában Szakál Attila rendező-koreográfus vezetésével, amelyek a legnépszerűbbek voltak az elmúlt három showban. A Veszprémi Petőfi Színházban 2009 márciusában láthatták az első részét a zenés összeállításnak.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása