Kőválasz - a Baltazár Színház Kaposváron

A társulat Kőválasz című előadása november 11-én, hétfőn 19.00 órakor vendégszerepel a kaposvári Csiky Gergely Színházban.


baltazar kovalasz 2
A Baltazár Színházról

Az 1998 januárjában alakult Baltazár Színház Magyarországon az egyedüli hivatásos színtársulat, amely értelmi sérült színészekből áll. A társulatot működtető Baltazár Színház Alapítvány úttörő feladatot lát el azzal, hogy a fogyatékosságot háttérbe szorító és a művészi sorsot előtérbe helyező látásmóddal rendelkezik. Megteremti, hogy sérült emberek a tehetségükből éljenek meg. A társulat működésével olyan kultúrát kíván megteremteni Magyarországon, amely társadalmi integráció lehetőségét nyújtja sérült embereknek. Célja, hogy tevékenysége nyomán a sérült emberek társadalmi megítélése megváltozzon. 


A Kőválaszról

A darab egy család történetét meséli el 1944-től, a II. világháborún át napjainkig. Azt a kérdést feszegeti, hogy a háború mennyire változtatja meg az ember értékrendjét, arról, hogy miért nem tudjuk a békét kellőképpen értékelni békeidőszakban. Miért kell ahhoz háború, hogy értékeljük a békét? Miért kell megbetegedni ahhoz, hogy az egészséget értékeljük?

 

baltazar kovalasz 4 

 

Szereplők Varga Klári, Kecskés Karina, Müller Péter Sziámi, Lukács Ábel, Darvas Ferenc és a Baltazár Színház színészei: Erdős Balázs, Fehér Dániel, Horváth Szilvia, Janzsó Cecília, Keresztes Anna,  Kovács Veronika, Kudari Réka, Medetz Attila, Raffael Erzsébet, Szilvásy Márton, Taligás Anna, Vörös Ferenc 

 

Alkotók Író: Vörös István,

Zene: Darvas Ferenc,

Koreográfia: Dékány Edit,

Díszlet: Preisich Anikó,

Jelmez: Kiss Gabriella,

Fény: Bánki Gabi,

A rendező munkatársa: Vass Lajos,

Rendező: Elek Dóra,

Hang: Szabó Ferenc,

Smink: Nagy Réka,

Grafikus: Hübner Teodóra,

PR: Papp Beáta,

Műszak: Fehér István, Csima Gergő

 

 

süti beállítások módosítása