Magánszínházat alapítottak Marosvásárhelyen

Spectrum Színház néven új magánteátrumot alapítottak Marosvásárhelyen, amely a görög tragédiáktól a kortárs művekig színdarabok széles skáláját tervezi bemutatni.


A színház egyik alapító tagja Kovács Levente rendező, tulajdonosa Török Viola rendező és férje, az igazgatója pedig Benő Barna, aki a Maros megyei Bekecs Néptáncegyüttes vezetője - írta a maszol.ro erdélyi magyar hírportál.


A házaspár úgy véli, hogy van jövője a kulturális intézménynek, a Spectrum ugyanis nem fog kizárólag Marosvásárhelyre szorítkozni, hanem Erdély különböző településeire is elviszi előadásait.

 

spectrumszinhaz alapitoiFotó: Antal Erika, maszol.ro


Török Viola elmondta: be akarják bizonyítani, hogy a népzene és a néptánc jól összeegyeztethető a színházzal annak ellenére, hogy mára már eltávolodtak egymástól. Az igazgató elmondta, táncszínházi előadásokat is beiktatnak a repertoárba.


A Spectrum első bemutatóját november 14-én tartják a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Stúdió színházában, ahol Henrik Ibsen A nép ellensége című daraját Török Viola állítja színpadra.


Az új színház állandó székhelye előadóteremmel együtt Marosvásárhelyen az egykori Ifjúsági mozi épületében lesz, amelyet 15 évre béreltek ki, és hamarosan felújítanak.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása