Mi vár novemberben a KOMA Bázison?

Novemberben gyerekprogramokkal készül a társulat, és újra repertoárra tűzik a Lángolj! és az Athéni Timon című előadásaikat. A hónap végét Magánügy című sorozatukkal zárják, ahol Jaskó Bálint, a KOMA oszlopos tagja mutatkozik be egy önálló est keretében.

 

Kreatív gyerekprogram a megújult KOMA Bázison!


A gyerekek több csapatban a KOMA színészeinek (Domokos Zsolt, Érsek-Obádovics Mercédesz, Jaskó Bálint, Tolnai Hella, Zrinyi Gál Vince) segítségével készítenek kis előadásokat a 2 órás program során november 23-án, 14 órától. Egy mese alapján, közösen „írják” meg és adják elő a készülő apró színdarabot, jelmezeket, kellékeket válogatnak a díszlet kialakításához, zenészként élhetik ki kreativitásukat. Sok-sok nevetés és jó hangulat mellett ereszthetik szabadra fantáziájukat, barátkozhatnak meg egymással, és mutathatják meg a szülőknek tehetségüket.

 

koma


A programot 6-12 éves korig ajánlják, de akár a kisebb testvérek is megtalálhatják „szerepüket” a program során. A szülők követhetik a játékot, vagy a Bázis kávézójában várhatják meg a kis színdarabok elkészülését. Zárásként a csoportok egymásnak és a szülőknek adják elő saját alkotásaikat.


Részvételi díj: 800 Ft, kísérőknek a program ingyenes!

 

langolj

Fotó: Horváth Balázs, komabazis.hu

 

Lángolj! - Történelmi dráma a repertoáron

 

1969. január 20., Budapest. Bauer Sándor, 17 éves fiatalember felgyújtja magát a Nemzeti Múzeum lépcsőjén. Így tiltakozik a szovjet diktatórikus rendszer ellen.

Jan Palach 1969. január 16-án, a prágai Vencel téren gyújtotta fel magát. Megdöbbentő cselekedete nagy hatást váltott ki Európában és a szocialista tömb országaiban, számos követőt találva magának. Tiltakozva a szovjet megszállás ellen, Jan Palach példájára négy nappal később Bauer Sándor a Nemzeti Múzeum lépcsőjén ajánlotta fel lángoló testét a nemzetért. 1969. január 28-án a Rákospalotai Köztemetőben helyezték örök nyugalomra a hatalom által engedélyezett legszűkebb családi körben, hatósági készültség mellett. Emlékét nemcsak a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság őrzi 2007 óta, nyughelyének védetté nyilvánításával, hanem a XV. kerület is megemlékezik hősiességéről, önfeláldozásáról, évről-évre.

 

Iványi Ambrus Lángolj! című drámája november 12-én és 15-én látható a Bázison, 19 óra 30 perctől.

 

Forrás: KOMA

 

 

 

 

süti beállítások módosítása