Két előadással zárul a MASZK 'Játszani is engedd!' projektje

Színházi előadásokkal és drámapedagógiai foglalkozással fejeződik be a hétvégén a Maszk Egyesület „Játszani is engedd” című, a szegedi kulturális esélyegyenlőség javítását célul kitűző projektje.


A projekt a cigány közösség, elsősorban a gyermekek élethelyzetének javítását, a kulturális javakhoz való hozzáférését, a közösségi aktivitás növelését, hosszabb távon a többségi társadalom és a cigány közösség együttműködésének előmozdítását tűzte ki célul. A program első szakasza a nyári THEALTER fesztivál keretében valósult meg a szegedi Roma Tanodában, majd az együttműködés ősszel folytatódott, szeptemberben és októberben újfent szakemberek tartottak kreatív drámapedagógiai foglalkozásokat a gyerekeknek.

 

show - karavan

Fotó: Simara László


A projekt zárásaként november 10-én, vasárnap délelőtt 10.00 órakor újra látható lesz a Banyamesék a Roma Tanodában, melyet ismét drámapedagógiai foglalkozás követ. November 11-én, hétfőn este 18.00 órakor pedig egy különleges, élőzenével kísért interaktív színházi előadás, A show folytatódik vendégszerepel a Régi Zsinagógában. Mindkét előadás a Karaván Művészeti Alapítvány produkciója.

A belépés mindkét előadásra ingyenes, arra kérik az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat egy emailben erősítsék meg a maszk@maszk.hu címen.

A projekt együttműködő partnerei a Karaván Művészeti Alapítvány és a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, fő támogatója a Norvég Civil Támogatási Alap.

 

Forrás: MASZK

 

süti beállítások módosítása