Másfél évre választanak igazgatót a Vígszínház élére

2015. június 30-ig nevezné ki a Fővárosi Közgyűlés a Vígszínház igazgatóját – ez állt a testület honlapján lévő pályázati felhívásban. A jelenlegi igazgató, Eszenyi Enikő mandátuma 2014. január 31-én jár le. A pályázat kiírásáról szóló előterjesztésről csütörtökön dönthet a közgyűlés - számolt be a vs.hu.

vigszinhaz

 

Az előző körben a jelenlegi igazgató, Eszenyi Enikő mellett Balázs Péter, a szolnoki Szigligeti Színház vezetője pályázott. A műveket elbíráló szakmai bizottság nem tudott dönteni (mindkét pályázatot hárman-hárman támogatták, Eszenyi két nemet, Balázs két tartózkodást is kapott), erre hivatkozva nyilvánította eredménytelennek a pályázatot a közgyűlés szeptember végén.

 

A testület honlapján már nem található meg az előterjesztés (itt elolvasható), amely azzal is számol, hogy ha nem lesz eredményes az eljárás, akkor a jelenlegi igazgató mandátumát hosszabbítják meg az új vezető megválasztásáig.


Tarlós István főpolgármester korábban magánvéleményként azt mondta, meg kellene hosszabbítani Eszenyi Enikő mandátumát egy évvel, és csak a választások után írnának ki új pályázatot a posztra, "amikor nem politikai szempontból tematizálják mindenféle oldalról ezt a dolgot". A Népszabadság szerint a lerövidített pályázat arra utal, hogy a főváros átmenetileg letett arról, hogy Eszenyi Enikőt leváltsa posztjáról.

 

Forrás: vs.hu

süti beállítások módosítása