Újra látható a Faun és a Lunatika! - Nyerjen jegyet a Duda Éva Társulat előadására

A Duda Éva Társulat negyedik évfordulója alkalmából újra játssza két első előadását. Játékot hirdetünk, melyben jegyet nyerhetnek a Lunatikára!


A Duda Éva Társulat negyedik évfordulója alkalmából újra egyedülálló, alkalmi változatban, új szereplőkkel adja elő Lunatika és Faun című előadásait. A Lunatikát a Mu Színházban lehet megtekinteni 12-én és 13-án, a premier évfordulójának napjain este 8-tól, a Faun pedig a különleges és intim atmoszférájú Bethlen Téri Színházban lesz közelről élvezhető 18-án este 19.30-kor.

 

Duda Eva Tarsulat Lunatika foto Domolky Daniel 2
A Lunatikáról - A Lábán Rudolf díjas előadás 4. évfordulóját ünnepli:

A vándor hajszálon egyensúlyoz éberség és álom között.
Ahol a hold az úr, a tudat ködös, kómaszerű tompaságba vész.
Holott az ébredés pillanata változás, eszmélés, újradefiniálás.
Azonosítás.

 

Az előadás az ébrenlét és álom határmezsgyéjével foglalkozik, ehhez kapcsolódóan az éberség, tudatosság, az öntudatra ébredés és az öntudatlanul megélt, sodródó élet kontrasztja, egymásnak feszülése áll a produkció  középpontjában. 

A darab kísérletet tesz egy feltételezett jövőbeli világ megidézésére. Célja, hogy belehelyezze a táncosokat és a nézőket ebbe a furcsa környezetbe, melyben három világ találkozása, ütköztetése történik: a tegnap, a ma és a holnap karol egymásba.Bár az előadás első ránézésre leginkább a jelen és a jövő foglalkoztatja, azonban ahhoz, hogy ezek értelmet nyerjenek, elengedhetetlen a múlt kutatása, hogy onnan elindulva vezessen az utunk a jelen öndefinícióján keresztül egy felfedezetlen, ismeretlen vidékre.Így aztánaz ismerős jelen és a felderengő-felderítendő jövő hátterében ott lappang egy archaikus, ősi szerepköröket hordozó, mitologikusvilág is, amely voltaképpen a múlt értékeit hordozza. Az előadást akár fiktív időutazásnak is nevezhetjük, ahol hirtelen mindhárom sík egymás mellett terem a porondon.

 


Kritikus szemmel a darabról:

„Hihetetlen erő sugárzik a színpadról: hullámzik a tér, ritmusra múlik az idő. A nézők kapnak tehát némi ízelítőt, kóstolót – 48 percet – testi létük „örökkévalóságából”, a jelenlét fokozhatatlan intimitású, minden közvetítést nélkülöző, önfeledt öröméből, élvezetéből”. (Hegedűs Sándor, Zene, Zene, Tánc)

"…Kunert Péter lüktetető zenéje úgy húzza a szereplőket maga után, mintha csak örvénybe csalogatná őket... A szereplők mintha félálomszerű, hipnotikus állapotban, bódultan, szinte vaktában cselekednének, és mégis (vagy éppen ezért) egy-egy pár percnyi találkozáskor rögtön megmutatkoznak az adott kapcsolat legintimebb mélyrétegei..."  (Tóth Ágnes Veronika, Élet és Irodalom)

Előadók, alkotók: Bora Gábor, Csuzi Márton, Grecsó Zoltán, Egyed Beáta, Lázár Eszter, Mészáros Máté, Simkó Beatrix
Fénytervező: Kovács Gerzson Péter
Vetítés, videó: Gothár Márton
Produkciós asszisztens: Czveiber Barbara
Produkciós munkatárs: Máriás Petra
Zeneszerző: Kunert Péter
Jelmez, Koreográfia: Duda Éva

 

Duda Eva Tarsulat Lunatika foto Domolky Daniel 1

 

Nyerjenek páros belépőt a Lunatika 13-i előadására!:

 

Ki ugrik be a 12-i és 13-i Lunatika előadásba? (A választ az evaduda.net-en találhatja meg).

 

A válaszokat 12-e délig várjuk a jatek@szinhaz.hu címre.

 


FAUN  - A Sissi Őszi Tánchét keretében játsszák:

November 18. 19:30, Bethlen Téri Színház

A Faun az állati, misztikus, mitologikus szélsőségek, mesebeli karakterek irányába vezet, ahol a fantázia elvarázsolt, egyszerre elbűvölő és néha sötéten fenyegető világa kap nagyobb teret. Mindeközben a Faunban nagyon izgalmas a mássága, kiválasztott ugyanakkor áldozati léte. És miután szinte minden értelmes közeg sajátja a kirekesztés: a környezete vagy felemeli és rajongva csodálja vagy kilöki magából az oda nem illőt, a tőle eltérőt, a másként viselkedőt, az idegent. 

A legendás múlt századbeli előadás látványos és korszerű adaptációja.

 

Duda Eva Tarsulat Faun foto Domolky Daniel 1
Kritikus szemmel a produkcióról:

„…jellemző, hogy elsőként az árnyéka bukkan fel ennek a furcsa lénynek. Mintha egy ősöreg, göcsörtös fa ébredezne évszázados álmából, egy elátkozott, vadromantikus szellemalak, aki magával viszi az eltikkadt, magára hagyott, elárvult testet, mindazt, ami még megmaradt ebből a valaha büszke, vad, törékeny lényből.” (Tóth Ágnes Veronika, Revizor Online)

Táncművészek: Egyed Beáta, Téri Gáspár, Csuzi Márton, Grecsó Zoltán, Lázár Eszter, Simkó Beatrix
Produkciós asszisztens: Czveiber Barbara
Díszlet: Duda Éva
Jelmez: Masa Richárd
Fénytervező: Kovács Gerzson Péter
Vetítés, Videó: Gothár Márton
Képgrafikus művész: Lévai Ádám
Zeneszerző: Kunert Péter
Koreográfus: Duda Éva
Az előadást 18 éven felüli nézők számára ajánlják!

www.evaduda.net

 

süti beállítások módosítása