Szarvasok szövetsége - Modern Bartók-feldolgozás a Kabócában

A Kabóca Bábszínház a Bartók emlékév kapcsán új bemutatót tart november 12-én: a Szarvasok szövetsége című előadás Bartók Béla Cantata profana című művének modern feldolgozása kifejezetten középiskolás diákok számára.


Az átiratot Szabó T. Anna készítette külön a bábszínház felkérésére. Ezzel egy új kortárs dráma született, amely például a szülőktől való elszakadással, a felnőtté válás nehézségeivel foglalkozik. A darabot Harangi Mária rendezi, a díszlet, egy vadászház - amelyben az egész darab játszódik - Mátravölgyi Ákos munkája.

 

szarvasok2

 

A zenei és ritmikai betéteket, hangeffekteket Lázár Zsigmond írta és készítette el. Fosztó András koreográfus munkája külön értelmezési szintet kínál fel a nézőknek: nemcsak a tánclépéseknek, de minden gesztusnak, mimikának külön tartalma van. 
"Színészeink ritkán mutatkozhatnak meg ennyire összetett feladatban; előadásunkban a bábszínház műfaji logikája érvényesül a különböző bábtechnikák felsorakoztatása helyett" - közölte a bábszínház.


A rendező az állandó társulati tagokon kívül a Veszprémi Petőfi Színház színészei közül választotta ki Nagyhegyesi Zoltánt és Máté P. Gábort.

 

A színház közleménye szerint a nézők a színpadon foglalnak helyet, az intim tér hűen tükrözi a darab szerint titkokkal terhelt miliő atmoszféráját. Az előadást követően feldolgozó foglalkozást tartanak szakképzett drámapedagógusok segítségével.

 

Forrás: MTI, Kabóca

 

süti beállítások módosítása