Éjszakai elemlámpa-partyra hív a miskolci színház

November 16-án a Miskolci Nemzeti Színházban a közönség elől rejtett helyszíneken várják az igazán kíváncsi nézőket a fényérzékeny színészek.

 

A miskolci társulat olyan jeleneteket, próbarészleteket mutat meg november 16-án, amelyeket a nézők eddig soha nem láthattak. A különleges helyszínen, különleges formában előadott Hamlet vívás-jelenettől kezdve a Dömdödöm-mondó szépségversenyen át egy jó igazgatói letolásig bármibe belefuthatnak azok, akik a miskolci színházba látogatnak.

 

A szervezők közlése szerint minden a nézőn és a csoportvezetőkön múlik, akik színházi szerepeiket továbbélve az éjszaka a színházban kalauzolják a nézőket. Éjfélkor a Nagyszínházban közös éneklésre is várják a közönséget, "mert kell egy hely, hol minden szellem látható".


A 2 órás séta ingyenes, regisztrációhoz kötött: jegyiroda@mnsz.eu (2013. november 14. éjfélig várják a jelentkezést.) A miskolci színház kéri, mindenki hozzon magával zseblámpát vagy fejlámpát! Az első 200 érkezőnek a VARTA biztosítja az elemlámpákat.

 

csoportvezetok

 

Gyülekező: 22 óra, Déryné Park, Művészbejáró

 

Csoportvezetők:
Mikkamakka, Illésházy Agatha grófnő, Clarisse művésznő, Nyugati boszorkány, Morton mama, Malomszegi Báró, Mamóka, Parasztlány, Süni, Idősebb Nagyné

Itt vagy ott szereplők:
Béres Attilaigazgató-helyettes, Bohoczki Sára, Cservenák Vilmos, Fritz Attila, Györgyi Anna, Harsányi Attila, Keszég László rendező, Kincses Károly, Kiss Csaba igazgató, Kocsis Pál, Lichtenstein Pál ügyelő, Lovas Rozi, Molnár Gusztáv, Molnár Sándor Tamás,Ódor Kristóf, Rusznák András, Simon Zoltán, Szabó Irén, Szobonya Ferdinánd színpadmester, Szőlősi József kellékes, Tóth Judit titkárnő, Fekete Zsolt,Szatmári György, Szegedi Dezső, Ullmann Mónika, Zayzon Zsolt, a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara és Kórusa, a Miskolci Balett és még sokan mások.

Az Európai Színházak Éjszakájáról


Eleonora Rossi francia rendezőnő kezdeményezésére 2009-ben, Zágrában tartottak először Európai Színházak Éjszakáját, melyet azóta minden évben november harmadik szombatján rendeznek meg. Ezen a napon megnyílnak a kulisszák és a színházi alkotók: színészek, rendezők és a háttérdolgozók másképp, személyesebb formában jelennek meg a közönség előtt.
Az ASSITEJ Magyar Központ idén csatlakozott a horvát kezdeményezésű Európai Színházak Éjszakája nemzetközi akcióhoz. A hazánkban tavaszonként megrendezésre kerülő Színházak Éjszakája program párjaként hasonló szellemben, ám egyben az országhatárokat is átlépve kívánja hirdetni az európai színházi kultúrát.

süti beállítások módosítása