Készül a Rocky musical - Megtalálták Apollo Creedet

Rocky Balboa és Adrian után megvan a Rocky musical másik három meghatározó szereplője is. A filmből készült musical 2014. márciusában debütál a Broadway-n, ahol teljes gőzzel készülnek a bemutatóra.

A Rocky című Oscar-díjas film legújabb színpadi adaptációjának producerei bejelentették, hogy Terence Archie kapta meg a nehézsúlyú boxoló, Apollo Creed szerepét a Broadway musicalben. Archie nem meglepő választás, hiszen a darab tavalyi ősbemutatóján, Hamburgban szintén ő alakította Rocky ellenfélből lett barátját, akit a Rocky filmekben Carl Weathers játszott nagy sikerrel.

Apollo Creed mellett az alkotók megtalálták másik két fontos szerepre is a megfelelő színészeket: Dakin Matthews lesz Rocky edzője, Mickey, akinek alakját a filmben Burgess Meredith tette népszerűvé, illetve Danny Mastrogiorgio játssza Adrian bátyját, Paulie-t, Rocky folyton elégedetlen, akadékoskodó sógorát.

 

rocky broadway cast

 

A Rocky musical két főszereplőjét Andy Karlt és Margo Seibertet már korábban kiválasztották a producerek Sylvester Stallone segítségével. A valamikori Rocky elmondta, nem volt könnyű a választás.” Több száz, sőt ezer jelentkező közül, Karl volt az egyik első favorit – és az első megérzés jónak bizonyult. Minden megvan benn, amit ez a karakter megkíván: semmi arrogancia, viszont árad belőle a természetes alázat. Nem számít milyen zord a külseje, szeretni fogod, mert ezt sugározza.” – véli Stallone a Broadway Rockyjáról. „Keményfiúkat tucatjával találsz, de az érzékeny lelkű keményfiúk nagyon ritkák” – tette hozzá a színész.

 

 

Andy Karl egyébként már veteránnak számít a Broadwy-n, míg az Adriant alakító Margo Siebertnek ez lesz az első fellépése ott.

A Sylvester Stallone ötlete nyomán született Rocky musicalt március 14-én mutatják be Winter Garden Theatre-ben, Stephen Flaherty zenéjével és Lynn Ahrens dalszövegeivel. Az Oscar-díjas sztoriból az a Thomas Meehan írt színpadi történetet, akinek a közönség a "Producerek" és a  "Hajlakk" című musicaleket is köszönheti.

 

A film klasszikus jelenetei közül a Broadway előadásban is megtartották például a híres philadelphiai múzeumlépcsős jelenetet, a jól ismert filmzenék közül, pedig felcsendül a darabban a  "Gonna Fly Now" és az "Eye of the Tiger" is. A darbot Alex Timbers rendezi.

 

színház.hu, RockyBroadvay.com, Nytimes.com, Wjs.com

süti beállítások módosítása