A kaposvári színház Erdélyben vendégeskedik

A kaposvári Csiky Gergely Színház 111 című ifjúsági előadása is szerepel a Festivalul Spot programjában. A társulat tagjai november 19-én, kedden 19.00 órakor játsszák Nagykárolyban (Erdély, Románia) Tomasz Man kortárs lengyel drámaíró darabját.

A színáz ajánlója:

 

"Miért? Miért? Miért?
Ezt kérdezzük értetlenül nap mint nap, amikor iskolai, otthoni erőszakról hallunk. Amikor látszólag minden rendben van tanár és diák, szülő és gyermek között. És mégis megtörténik a baj. Mint ebben a történetben, amiben a Fiú születésétől feltételezett haláláig követjük sorsát, egyúttal a család sorsát is. Miért van az, hogy a Fiú nem akar emberek között élni, tizennégy évesen lelő egy szarvast, tüzet rak szülei ágya alá, pisztolyt lop és közben egyre inkább Istenhez fohászkodik, majd előveszi a pisztolyt, és… Miért? Miért? Miért?"

 

111 2

 

A 111 eredetileg egy tantermi előadás, amely kollégiumi diákoknak készült. Az előadást általában drámapedagógiai foglalkozással egybekötve tartják, amely során a testi és lelki erőszak témáját vitatják meg a fiatalokkal. A darab és a foglalkozás célja az áldozattá válás megelőzése és az áldozatsegítés.

 

Az előadás megtekintését 14 éven felülieknek ajánlják.


Játsszák: Csapó Virág, Kőrösi András, Fándly Csaba, Grisnik Petra
Rendező: Tóth Géza

4.

 

süti beállítások módosítása