Folytatódik a Művház sorozat a Jurányiban

A Kovács Dániel és Dömötör András rendezte színházi sitcom második részét november 28-án láthatják az érdeklődők a Jurányi Házban.

A Művház egy havonta új epizódokkal jelentkező sorozat, melyek mindegyike két-három nap alatt készül, színészi improvizációkra épülve – a Gondnokság alkotóitól. Főbb szerepekben: Szamosi Zsófia, Mészáros Piroska, Vajda Milán, Schruff Milán, Szilágyi Csenge, Stefanovics Angéla, Makranczi Zalán és Tamási Zoltán. Rendezők: Dömötör András és Kovács Dániel.

 

művház3

 

A sorozatról:


Kopjáson zajlik az élet! A művelődési központ Telekuckójába megérkezik a színes nyomtató; Zsuzsa, a művház vezetője éppen befejezi történelmi rockoperájának szövegkönyvét; a büfében zavartalan a csempészcigaretta árusítása és ősztől végre beindulnak a gyöngyfűző foglalkozások is. Ám mindeközben a kisváros határában épülő futballstadionnál egy exkavátor koponyákat forgat ki a földből. Az ősi sírokkal megnyílik egy átjáró és felbolydul a Múlt.

 

művház


Egy kisváros művelődési háza szolgáltatja a (szocio) közegét ennek az új, science-fiction és misztikus thriller elemekkel átszőtt, de a közéleti aktualitásokra is érzékenyen reagáló történetnek. Mindennapi magyar valóságunk és a fantasztikum keveredik groteszk, ironikus, szürreális módon" -olvashatjuk az előadássorozat ajánlójában.

 

művház2

 

 
 Itt a teljes 1. rész:
 
 
 
Művház 
 
Főbb szerepekben:
 
Szamosi Zsófia
Mészáros Piroska
Vajda Milán
Schruff Milán
Szilágyi Csenge
Stefanovics Angéla
Makranczi Zalán
Tamási Zoltán

Látvány: Kálmán Eszter
Dramaturg: Laboda Kornél
Zene: Keresztes Gábor, Futó Balázs
Videó: Kolozsváry Bálint
Rendezőasszisztens: Varga Brigitta
Produkciós vezető: Felmérai Roxána
 
Rendezők: Dömötör András és Kovács Dániel

Külön köszönet a Katona József Színháznak és az Örkény István Színháznak.
 
Időpontok:
2013. 11. 28. 19:00  
2013. 12. 16. 20:00 
 

süti beállítások módosítása